Må utsette opprykksfesten

Sarpsborg 08 vant 3-2 borte mot Sandnes Ulf søndag kveld, men Fredrikstad ødela festen for sarpinger i opprykksmodus.

Sarpsborg 08

Sarpsborg 08 må utsette opprykksfesten etter helgens resultater i 1. divisjon.

– Det skal ikke være sånn at vi leder 3-0, bommer på straffe og flere andre store muligheter, og så slipper Sandnes Ulf inn i kampen igjen, sa gjestenes Martin Wiig til NRK, rett etter kampslutt.

Det var nemlig hjemmelaget Sandnes Ulf som hadde overtaket i både innledningen og avslutningen på kampen. De 60-70 minuttene i midten var det Sarpsborg som styrte.

Sandnes Ulf startet klart best og hadde de største sjansene. Men etter Joackim Jørgensens scoring etter drøye 20 minutter var det i realiteten bare et lag på banen i Sandnes.

Eliteserieplass til pause

Sarpingene puttet ytterligere to mål i nettet bak Sandnes-keeper Bo Andersen, ved Tom Erik Breive og Martin Wiig, før pause og det virket dermed som at de punkterte kampen tidlig. Med 0-0 til pause i kampen mellom Fredrikstad og Tromsdalen, gikk blåtrøyene også i garderobene med eliteserieplass i baklomma.

Den plassen beholder de også - enn så lenge. For i Fredrikstad snudde hjemmelaget 0-1 til 2-1 mot Tromsdalen, og en enorm sluttspurt av Sandnes Ulf sørget for to reduseringer og tynnslitte nerver hos Fossefallet, Sarpsborgs supportergjeng, før det hele garantert skal avgjøres neste helg.

Thrilleravslutning

Da møter nemlig sarpingene Alta hjemme, et lag som ikke har noe annet enn æren å spille for, mens FFK reiser til Jæren og Bryne.

Ett Østfold-lag rykker garantert direkte opp til Eliteserien i år, mens ett må spille kvalifisering. Så gjenstår det bare å se hvem som kan juble aller høyest når dommerne blåser av kampene neste søndag.