NRK Meny
Normal

Sarpsborg 08 ute etter landslagsspiss

Landslagsspilleren Emem Eduok fra Nigeria kan bli den nye spissen til Sarpsborg 08. Spissen ble kastet ut av U23-landslaget etter at det ble sådd tvil om alderen hans.

Thomas Berntsen

PÅ SPISSJAKT: Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 vil ikke kommentere navn, men bekrefter at klubben jobber med å få på plass en spiss.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Sarpsborg Arbeiderblad skriver i dag at klubben er enig med spilleren om en kontrakt, men de jobber fremdeles med å bli enig med klubben hans i Nigeria.

Sportssjef Thomas Berntsen ønsker ikke å kommentere navn overfor avisen.

– Jeg håper at vi kan gi Sarpsborgs fotballpublikum en skikkelig julegave. Vi er i kontakt med en spiss, men fortsatt er det detaljer igjen før spissen kan være klar. Jeg ønsker ikke å bekrefte navn eller nasjonalitet på denne spilleren, sier Berntsen til SA.

Rekord

Emem Eduok scoret 20 seriemål for sin nigerianske klubb Dolphins denne sesongen, og er den eneste spilleren i historien som har scoret seks mål i en og samme kamp i den nigerianske eliteserien.

Han skal også være spilleren i Nigeria Premier League som tjener mest, med en månedslønn på drøyt 24 000 norske kroner.

Tidligere denne måneden skal han ha blitt kastet ut av U23-troppen til Nigeria. Ifølge passet til Eduok er han født 31. januar 1994, men ifølge spillerlisensen som er levert til forbudet er han født i 1991.

Tvil om alderen

U23-sjef Samson Siasia ønsker at det ikke skal være noen som helst tvil rundt spillernes alder, og valgte derfor å sende hjem spissen.

– Han kom hit med et pass som viste at han er 20 år, men ifølge lisensen er han 23. Nå er det opp til ham og klubben hans å ordne opp i dette, sier presseansvarlig rundt U23-landslaget Timi Ebikagboro til channelstv.com.

Spilleren selv er helt klar på at han er født i 1994.

– Jeg er 20 og ikke 23. Jeg ble født i 1994, så jeg vet ikke hvor klubben har fått denne informasjonen fra. Jeg spilte i U20-VM i fjor med denne alderen i passet mitt. Det er alderen min og det vet FIFA (det internasjonale fotballforbundet journ.anm.), sier spilleren til samme kilde.

Også klubbens pressetalsmann China Acheru mener at det har skjedd en feil.

– Feilen med alderen hans stammer fra registreringsprosessen, som klubbens sekretær har tatt ansvaret for, sier han til supersport.com.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Frakjørt av to tog

    Rullestolbruker Glenn Tore Clausen ble frakjørt av to tog i Fredrikstad onsdag kveld, skriver Fredriksstad Blad. Først fordi rullestolrampen sto på feil spor. Ved neste avgang passet ikke rampen med togsettet. – Vi fikk for sent beskjed, sier strekningsleder Terje Andersen i NSB

  • Møte med flyselskap

    Ledelsen ved Rygge sivile lufthavn (RSL) skal ifølge Moss Avis ha et møte med et større flyselskap. Møtet skal finne sted i begynnelsen av juli. Etter det avisen erfarer skal det være et lavprisselskap.