NRK Meny
Normal

Samler seg om de viktigste sakene

Partiene i Østfold er enige om at eldreomsorg, skole og eiendomsskatt blir blant sakene det vil fokuseres på i høstens valgkamp.

Valgkamp Fredrikstad

Politikerne håper på en god debatt i de kommende ukenes valgkamp.

Foto: Trond Øyvind Karterud / NRK

Eldreomsorg, skole og eiendomsskatt blir blant de viktigste sakene i valgkampen. Det mener sentrale Østfold-politikere etter at valgkampen startet offisielt i helga.

LES OGSÅ:

Håper på god debatt

Bjørnar Laabak

Bjørnar Laabak (Frp) ønsker en løsningsorientert debatt.

Foto: NRK

Bjørnar Laabak fra Frp i Fredrikstad håper på en god debatt i de kommende ukenes valgkamp.

– Vi håper debatten vil dreie seg om de løsningene vi har innenfor eldreomsorg og skole, og vi vil fortsatt jobbe for å effektivisere kommunene og redusere eiendomsskatt, sier Laabak til NRK.no.

Han sier de skal holde på de viktige sakene, og understreker at også innvandringsspørsmålet er noe de vil ta for seg i valgkampen.

– Lytt til forskjellene

Leder i Fredrikstad Høyre, Inger Johanne Sivertsen, er enig med Laabak om at de nevnte temaene er mest sentrale i valgkampen. Hun mener likevel det er viktig at velgerne lytter til forskjellene mellom partiene.

– Vi må vise at vi er flere partier i Norge med forskjeller i politikken vår. Det er det som skal danne grunnlaget for hvilke valg som folk i Fredrikstad og det øvrige Norge skal gjøre i september, sier Sivertsen.

Det er demokratiets viktigste ytringsform som vi nå er igang med, ifølge Sivertsen.

I Fredrikstad startet valgkampen i helgen, mens i Halden er partiene igang først kommende lørdag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Overproduksjon av svinekjøtt

    Overproduksjon av svinekjøtt gjør at en mulig ordning hvor bøndene får betalt for å avvikle driften, skal utredes. Partene bak jordbruksavtalen er enige om å utrede en mulig ordning for å kjøpe ut svinebønder. Bakgrunnen er at prognosene viser en overproduksjon på 4.300 tonn svinekjøtt i 2018, noe som vil gi bøndene store tap. Det skriver Nationen.

  • Har kontroll på brannen

    Brannvesenet har nå full kontroll på brannen i et næringsbygg i St. Nikolas-gate i Sarpsborg. Det er kun mindre flammer på branntomta, skriver politiet på Twitter. Ingen personer ble skadd i brannen.