NRK Meny
Normal

Samler seg om de viktigste sakene

Partiene i Østfold er enige om at eldreomsorg, skole og eiendomsskatt blir blant sakene det vil fokuseres på i høstens valgkamp.

Valgkamp Fredrikstad

Politikerne håper på en god debatt i de kommende ukenes valgkamp.

Foto: Trond Øyvind Karterud / NRK

Eldreomsorg, skole og eiendomsskatt blir blant de viktigste sakene i valgkampen. Det mener sentrale Østfold-politikere etter at valgkampen startet offisielt i helga.

LES OGSÅ:

Håper på god debatt

Bjørnar Laabak

Bjørnar Laabak (Frp) ønsker en løsningsorientert debatt.

Foto: NRK

Bjørnar Laabak fra Frp i Fredrikstad håper på en god debatt i de kommende ukenes valgkamp.

– Vi håper debatten vil dreie seg om de løsningene vi har innenfor eldreomsorg og skole, og vi vil fortsatt jobbe for å effektivisere kommunene og redusere eiendomsskatt, sier Laabak til NRK.no.

Han sier de skal holde på de viktige sakene, og understreker at også innvandringsspørsmålet er noe de vil ta for seg i valgkampen.

– Lytt til forskjellene

Leder i Fredrikstad Høyre, Inger Johanne Sivertsen, er enig med Laabak om at de nevnte temaene er mest sentrale i valgkampen. Hun mener likevel det er viktig at velgerne lytter til forskjellene mellom partiene.

– Vi må vise at vi er flere partier i Norge med forskjeller i politikken vår. Det er det som skal danne grunnlaget for hvilke valg som folk i Fredrikstad og det øvrige Norge skal gjøre i september, sier Sivertsen.

Det er demokratiets viktigste ytringsform som vi nå er igang med, ifølge Sivertsen.

I Fredrikstad startet valgkampen i helgen, mens i Halden er partiene igang først kommende lørdag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • FFK-ansatte kan miste jobben

    Flere ansatte i FFK kan miste jobben etter at klubben rykket ned. Grunnen er at klubben må kutte budsjettet fra 30 millioner kroner til mellom 15 og 17 millioner. Det skriver Fredriksstad Blad. Styret i klubben vil se på alle budsjettpostene, sier styreleder Jostein Lund til avisa.