Wiig-dobbel da Sarpsborg endelig vant

Martin Wiig og Sarpsborg 08 storspilte og tok sin første seier på 11 kamper, da Aalesund ble slått i et fantastisk solskinn i Sarpsborg.

Eliteserien fotball 2015: Sarpsborg - Aalesund.

Her

Med Martin Wiig i storform tok Sarpsborg 08 sin første seier på tre måneder i Eliteserien da Aalesund ble slått 3-1 søndag kveld, ironisk nok ble Wiig matchvinner også sist Sarpingene vant. Seieren gjør at Sarpsborg 08 kan puste litt lettere i bunnstriden.

Jeg fikk jo gleden av å score i Kristiansand sist vi vant og det var deilig å få en seier her i dag igjen. Det har vært tøft å være 08-spiller i det siste, men vi har hatt noe på gang de siste tre kampene. Men alt i alt tre fortjente poeng i dag, sier Martin Wiig til NRK.

At seieren var viktig er det ingen tvil om. Sarpingene er på ingen måte trygge ennå, men at Sarpsborg begynner å ligne seg selv igjen er en trygghet mener Wiig.

Seieren betyr litt arbeidsro,selvtillit og ikke minst trygghet i at vi har funnet tilbake til oss selv egentlig. Det nye systemet fungerer godt med Bojan i mellomrommet og vi begynner å ligne oss selv igjen, avslutter Wiig.

–Deilig å vinne hjemme igjen

Trener Geir Bakke var veldig fornøyd med søndagens seier. Men han var ikke fornøyd med de siste tjue minuttene.

Det er en befrielse å vinne hjemme igjen, det er lenge siden. Det er blitt en gjenkjennelse i det vi gjør offensivt. Det er hurtige kombinasjoner offensivt og vi er gode i perioder. Siste tjue minuttene er grusomme. Og det er fordi vi blir slitne, men vi drar det i land og vinner fullt fortjent, sier Bakke.

Hva betyr det å vinne i serien igjen?

Det betyr mye for selvtilliten og sånn som den helga her har vært, så er det klart at man har lag rundt seg på tabellen og selvom vi er opptatt av prestasjoner, så er det en tabell. Men vi skal fortsette å spille offensiv fotball og ha prestasjonsfokus, så blir resultatene som de blir, men forhåpentligvis med en del trepoengere, avslutter Geir Bakke.

Involvert i alt

Martin Wiig scoret to av hjemmelagets mål, men han hadde også en nydelig assist da Bojan Zajic lekkert chippet inn det første målet i Sarpsborg. Det kom etter ti minutter.

Sarpsborg - Aalesund

Her setter Martin Wiig inn det første av sine to mål mot Aalesund.

Ti minutter senere fikk Wiig æren av å avslutte selv. Patrick Mortensen headet ballen ned til Wiig, som tok den ned og ekspederte den i mål bak Sten Grytebust i Allesundmålet.

Sarpsborg tok med seg ledelsen til pause, en ledelse som kunne vært større. Østfoldingene styrte det aller meste hjemme på eget kunstgress.

Et lite pusterom til nedrykksplassen

Den andre omgangen fortsatte i samme spor. Og da samme Martin Wiig headet inn 3-0 etter en corner fra Anders Trondsen, virket det avgjort.

Aalesund kom riktignok mer med de siste tjuefem minuttene og fikk også en redusering da Leke James satte inn et straffespark. Det ble bare et trøstemål for gjestene, som aldri maktet å komme med noen skikkelig sluttspurt.

Dermed vant Sarpsborg 08 3-1 og har skaffet seg en luke på fire poeng ned til Mjøndalen på kvalifisering og Start under streken. Sandefjord synes å ligge helt fortapt i bunnen av Eliteserien.