NRK Meny
Normal

Rygge-ansatte vil aksjonere til siste stund

Tillitsvalgt for de ansatte, Iselin Blakkestad, sier at de vil fortsette å kjempe for arbeidsplassene sine på Moss Lufthavn Rygge.

Iselin Blakkestad

Tillitsvalgt for de ansatte, Iselin Blakkestad, sier det var en trist beskjed å få i dag.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Tirsdag kveld informerte administrerende direktør ved Rygge Sivile lufthavn AS, Pål F. Tandberg, at det ikke vil bli sivil lufttrafikk på flyplassen etter første november. Han opplyste at de ikke vil være konkurransedyktige når flypassasjeravgiften blir innført.

Ble overrasket

Blakkestad, sier at dette ikke var en beskjed de hadde trodd ville komme i dag.

– Når man får beskjed om at nå er det over, så blir man sjokkert. Det var ikke det vi var forberedt på da vi kom på jobb i dag, sier hun.

Men beskjeden var ikke helt uventet.

– Det er ikke så veldig overraskende egentlig. Vi har jo vært klar over at hvis avgiften kommer, så sier Ryanair at de er ferdig. Uten Ryanair har ikke vi noen andre aktører å jobbe med her. Men det er klart vi har håpet, og vi vil jo at det skal fortsette, men er det stopp, så er det stopp dessverre, sier hun.

Informasjonsmøte for ansatte

Det vil bli informasjonsmøte for de ansatte klokken 10.00 i morgen. Blakkestad sier de ikke har gitt opp håpet om at arbeidsplassene består.

– Absolutt ikke. Vi skal aksjonere til siste slutt. Så vi håper at vi klarer å finne en løsning, sier hun bestemt.

Passasjerene ikke fornøyde

Jonas Lambere Niuwenhuijs

Passasjer Jonas Lambere Niuwenhuijs, ser ikke frem til å fly fra Gardermoen i fremtiden.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Flypassasjerer NRK har snakket med på Rygge i kveld er samstemt i at en nedlegging av flyplassen vil være svært trist. De er svært fornøyd med flyplassen slik den har fungert, og ser ikke fram til å måtte reise til Gardermoen når de skal ut og fly.

Jonas Lambere Niuwenhuijs, skulle ut og reise i dag, og likte ikke nyheten han fikk servert.

– Vi bruker Rygge veldig mye og synes det er dumt at den blir lagt ned. Vi hadde et håp om at de 60 kronene ikke var noe problem for Ryanair, men desseverre, om de har tatt denne beslutningen, så er det slutt. Vi liker det ikke, men kan ikke gjøre noe med det. Nå må vi reise fra Gardermoen. Jeg synes det er trist.

Hva vil du si til politikerne?

Inger Johanne Wøien og Tonje Garberg

Inger Johanne Wøien og Tonje Garberg mener Moss Lufthavn Rygge heller burde utvide.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

– Enten kan Ryanair ombestemme seg, eller så må politikerne tenke seg om. Så får vi se om de bryr seg om de 1000 arbeidsplassene eller ikke, sier Niuwenhuijs.

Inger Johanne Wøien fra Sæthre i Hurum, var heller ikke fornøyd.

– Jeg synes det er kjipt. Dette er en hyggelig liten flyplass, vi har bare en kort halvtime hjem.Nå må vi til Gardermoen eller Torp. Vi har hatt Rygge som favoritt, så dette er trist. Det er veldig synd for de som jobber her. Det er nok arbeidsledige fra før, de burde heller ha utvidet tilbudet her. Det handler om nærhet, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 22.57: Se Østfold-nyhetene

    Renee Nilsen gir deg siste nytt fra distriktet.
  • 20.55: Se Østfold-nyhetene

    Renee Nilsen gir deg siste nytt fra distriktet.