NRK Meny
Normal

Ryanair trekker Oslo-folk til Rygge

NSB har doblet antall flyplass-kunder etter at Ryanair startet opp flyvninger fra Moss lufthavn Rygge.

Ryanair åpner sju ruter fra Moss Lufthavn Rygge.
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Det er nå en måned siden Ryaniar startet opp på Rygge og strekningsleder for NSB, Terje Andersen, merker allerede en stor forskjell.

– Større område enn Norwegian

Antall passasjerer som tar tog til Rygge stasjon og deretter gratis buss til flyplassen, har doblet seg i løpet av den korte tiden.

– Etter at Ryanairs destinasjoner ble tilgjenglige, har vi mange flere passasjerer fra Oslo-regionen og steder lengre unna. Det kan virke som om selskapet trekker reisende fra et større område enn Norwegian, sier Andersen til NRK.

– Virker forlokkende

At antall passasjerer som benytter NSBs buss og tog-variant har steget så mye, er gledelig for Andersen. Han mener også Ryanair og NSBs tilbud går svært godt i sammen.

– Det virker kanskje forlokkende på folk lengre unna med tog til Rygge og deretter gratis buss til flyplassen. Det er jo også i tråd med Ryanair, som tilbyr lave priser på turene, sier Andersen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stort ølbeslag på grensa

    Tollerne på Svinesund fant 22,5 tonn øl på et polskregistrert vogntog mandag morgen. Vogntoget krysset grensa på E6, og alkoholvarene var merket som energidrikk i papirene, opplyser kontorsjef Wenche Fredriksen på Svinesund tollsted. Sjåføren er hentet av politiet.

    Ølbeslag 23.10.17
    Foto: Tomas Berger/NRK
  • Alvorlig skadd etter fall

    Personen som ble skadet i et arbeidsuhell på Manstad kjøtt i dag tidlig betegnes som alvorlig skadd. Han er flydd til Ullevål sykehus med luftambulanse. Til NRK sier politiet at mannen falt ned i et seks meter dypt hull, og arbeidstilsynet er varslet.