NRK Meny
Normal

Ryanair anker - mener irsk lov gjelder

Flyselskapet Ryanair har bestemt seg for å anke etter at Moss tingrett avgjorde at selskapet må forholde seg til norsk lov i en norsk rett i arbeidsrettssaken mot en tidligere ansatt.

Ryanair

ANKER: Flyselskapet Ryanair anker Moss tingretts avgjørelse om at norsk lov skal gjelde i arbeidsrettssaken.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Moss tingrett har avgjort at arbeidsrettssaken mellom Ryanair og den tidligere ansatte Alessandra Cocca skal avgjøres etter norske lover og gå i Moss tingrett.

Det er ikke Ryanair enig i, og har bestemt seg for å anke.

– Ryanair har instruert våre advokater til å umiddelbart anke denne avgjørelsen. Coccas arbeid fant sted utenfor Norge, av en italiensk statsborger, ansatt på en irsk kontrakt, av et irsk selskap underlagt irsk lov, skriver kommunikasjonsrådgiver Lisa Cashin i flyselskapet i en e-post til NRK.

– Og siden Cocca aksepterte å betale sine skatter og avgifter til Irland, motta lønn på en irsk bankkonto og tilbrakte sin arbeidstid om bord i et irsk-registrert fly, som av EU er definert som irsk territorium, er det klart at hun jobbet i Irland, og ikke Norge. Så denne saken bør behandles under irske lover og ikke norske, legger hun til.

Skal gå i Norge

Tidligere Ryanair-flyvertinne Alessandra Cocca gikk til sak mot det irske selskapet i april 2013 etter at hun ble sagt opp kort tid før den ett år lange prøvetiden gikk ut.

Cocca var fast ansatt med base på Moss lufthavn Rygge.

I juni i fjor avgjorde Høyesterett at oppsigelsessaken skal gå i Moss tingrett. Forrige uke Moss tingrett fast at det er norsk lov som skal gjelde i rettssaken.

Den er denne avgjørelsen flyselskapet nå har bestemt seg for å anke.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistet førerkortet

    En bilfører fikk førerkortet beslaglagt da han kjørte i 115 km/t i 70-sonen på E6 ved Eidet i Sarpsborg i formiddag. På grunn av veiarbeid er hastigheten på stedet redusert til 70 km/t i sørgående løp rett før tunnelen.

  • Stoppet promillekjører

    Etter tips fra en annen bilist om vinglete kjøring på E6, ble en mann i 40 årene stoppet av politiet ved Solli i Sarpsborg i formiddag. En blåsetest viste at føreren hadde 1.7 promille. Det førte til førerkortbeslag og anmeldelse.