NRK Meny
Normal

Russen plaget kyrne... men ikke så mange andre

Politiet nevner én klage etter nattas russetreff på Fredriksten. Musikkanleggets bass plaget buskapen til en lokal bonde.

Russejenter Fredriksten

Klare for dag to: Russen som deltar på landstreffet på Fredriksten var til liten sjenanse for omgivelsene i natt. Festingen pågår fram til torsdag morgen.

Foto: Privat / NRK

Det som er av politisaker etter at anslagsvis 4.500 russ festet på Fredriksten festning i Halden i natt er hurtig lest gjennom.

En russ ble satt i drukkenskapsarrest over natta. Og ved ett tilfelle gikk det hardt for seg på festplassen: En russ ble slått så hardt i ansiktet at nesen knakk, opplyste politiet i Østfold i morges. Det var flere vitner til stede og forholdet er nå anmeldt.

Russen hadde lov til å spille musikk fram til klokken 04 i musikkteltet på festplassen, og det ble altså noen reaksjoner. Politiet fikk også telefon om høy musikk fra festningen, opplyser operasjonsleder Tore Løwengreen.

– Bassen gjorde kyr i båser på gårder i retning Idd urolige, forteller Løwengreen.

Russetreffet på Fredriksten avsluttes i morgen tidlig.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.