Rosenborg serieåpner mot Sarpsborg

Regjerende mester Rosenborg får en utfordrende start på neste års fotballsesong. Sarpsborg blir motstander på bortebane i første runde av Eliteserien.

Eliteserien fotball 2017: Rosenborg - Sarpsborg 08 (1-1).

Rosenborg møter Sarpsborg i første serierunde. Her fra årets kamp på Lerkendal som endte 1–1

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Det ble klart da Norges Fotballforbund presenterte oppsettet for 2018-sesongen tirsdag.

– Det er artig å starte med hjemmekamp. Og det blir alltid en god ramme rundt den første hjemmekampen. Kampen blir et fyrverkeri, sier hovedtrener i Sarpsborg 08, Geir Bakke til NRK.

Sarpsborg var kun fire poeng fra sølv i årets eliteserie, og håper å kjempe om edelt metal også neste år. Dermed er det duket for storoppgjør allerede i første serierunde, når årets vinner av eliteserien kommer på besøk til Sarpsborg stadion.

Ole Gunnar Solskjærs Molde-mannskap, som tok sølv i årets eliteserie, innleder serien mot Sandefjord på hjemmebane.

Ranheim med åpningskamp

Nyopprykkede Ranheim får besøk av Brann i det som blir åpningskampen i neste års eliteserie. Den spilles lørdag 10. mars, og det blir klubbens første kamp på øverste nivå siden 1956.

– Det gleder vi oss veldig til. Vi tror på fullsatt stadion og minst 2500 tilskuere. Kanskje får vi inn 3000 også, så det kan lønne seg å ha sesongkort neste sesong, sier daglig leder Frank Lidahl i Ranheim til NRK.

– Og hva blir resultatet mot Brann?

– Ranheim vinner 3-0, svarer Lidahl kontant.

Klubbønsker

NFF har forsøkt å etterkomme klubbens ønsker om oppsett, forteller Nils Fisktjønn som er leder av NFFs konkurranseavdeling til fotballforbundets egne nettsider.

– De fleste klubbønsker er ivaretatt, prinsippene om Fair play er godt opprettholdt og vi har klart å få til et reiseopplegg i UEFA-kvalifiseringen som burde være godt innenfor forventningene. Totalt sett er vi godt fornøyde med spilleplanen og ser med spenning frem mot seriestart, sier han.

Fotballfest på Lerkendal 16. mai

16. mai-runden er fotballens nasjonaldag og imøteses med stor interesse. Den inneholder flere godbiter for fotballelskere neste år. Rosenborg får besøk av Lillestrøm, mens det blir lokaloppgjør på Østlandet mellom Vålerenga og Stabæk.

Se alle oppgjørene 16. mai lenger nede i saken

Tidspunkt for kampene er så langt klart frem til serierunde 16. Her kan du se hele spilleplanen.

Sesongen starter 10. mars og varer til 25 november. Det gjør at sesongen 2018 blir rekord lang.

Laster innhold, vennligst vent..