NRK Meny
Normal

Røde Kors lager julefeiring på mottakssenteret

Flyktningene i Råde blir gjort stas på når Røde Kors og Råde kommune markerer julen på mottakssenteret i dag.

Mottakssenteret i Råde

Arkivbilde: Både barn og voksne på mottakssenteret i Råde får en overraskelse av Røde Kors i ettermiddag. Her leker et barn tidligere i desember.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Vi tenker at vi må gjøre noe spesielt for dem som er på mottakssenteret. Det kommer en hel gjeng, med ordfører René Rafshol i spissen. Så kommer julenissen og hans hjelpere, sier leder i Rygge og Røde Kors, Anders Lervold.

Røde Kors og Råde kommune ønsker å glede flyktningene som er på senteret i dag og arrangerer julemarkering.

– Vi kommer med gaver for å markere at det er jul. Det er viktig å gjøre noe for dem som oppholder seg på senteret i jula, sier Lervold.

Han presiserer at Røde Kors gjør lignende tiltak i forskjellige settinger gjennom hele året. I julen i år har de altså valgt å gi litt ekstra oppmerksomhet til noen av flyktningene som har kommet til landet.

– Det handler litt om verdighet for dem som er der. Vi vet faktisk ikke hvem som er der til ethvert tidspunkt. Vi vet ikke hvor mange som er der i dag. Er det 30–40 personer der, 10 eller 20 barn? Uansett vil vi vise at vi ser at de er der, og vise dem at vi går inn i en høytid.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sparta henter svenske

    Den svenske ishockeyspilleren Ludwig Karlsson (26) er klar for spill i Sparta resten av sesongen, melder Sarpsborg Arbeiderblad. 26-åringen er blitt fristilt fra sin engelske klubb Milton Keynes Lightning. Karlsson er forward og har scoret to mål og stått bak 6 assist på 23 kamper denne sesongen.

  • Veien åpnet etter kjedekollisjon

    Politiet opplyser at riksvei 109 er åpnet etter en kjedekollisjon torsdag ettermiddag. Fire biler kjørte inn i hverandre og politiet mistenker at føreren av den bakerste bilen var påvirket av rusmidler. Føreren anmeldes.