NRK Meny
Normal

Pengesterke redder Stjernen

Rikingene Rune Kilebu, Terje Høili og Henning Forsberg stiller penger til disposisjon for å betale kortsiktig og langsiktig gjeld i Stjernen.

Terje Høili

Dagligvare-milliardær Terje Høili, sørger sammen med Rune Kilebu og Henning Forsberg, at Stjernen blir gjeldfri.

Foto: Jonas Brenna / NRK

Dermed sørger de tre, sammen med andre samarbeidspartnere, for at klubben blir gjeldfri og kan starte på null.

Det kom frem på en pressekonferanse lørdag.

- Som å komme til himmelen

Stjernen Hockey har lenge vært tynget av stor gjeld. Etter hva NRK kjenner til, kommer opp mot to millioner gjeldskroner til å bli dekket for klubben. Disse pengene kommer fra privatpersoner, andre samarbeidspartnere og de tre rikingene.

- Jeg vil ikke kommentere noe beløp, men det er en betydelig sum de tre stiller til disposisjon, sier klubbdirektør Svein Hansen i Stjernen Hockey.

- Etter flere år med tunge gjeldsbyrder er det som å komme til himmelen å få en slik avtale i havn, sier Hansen til NRK.

- Har gått utover det sportslige

Ifølge klubbdirektøren har gjelds-situasjonen vært såpass alvorlig, at noe måtte gjøres for å kunne drive klubben på en forsvarlig måte.

- Prosessen med å få på plass en større pengepott, har pågått en fjorten dagers tid. Så dette har gått raskt. Det har skjedd etter initiativ fra disse personene selv, og et samarbeid med vår styreleder, sier Hansen.

Gjelden har også begrenset handlingsrommet for Stjernen-trener, Ulf Weinstock. Det har ført til at Stjernen ligger på kvalifiseringsplass i eliteserien etter en rekke stygge tap.

- Vi var klar over at årets sesong ikke ville bli av de beste. Men det har igjen ført til tap av publikumsinntekter. De inntektene kunne imidlertid ikke berget klubben fra gjelden uansett, sier Hansen.

Klubbdirektøren ser nå svært lyst på fremtiden for klubben.

- Vi får starte med blanke ark på null. Slik har vi ikke hatt det på mange år, og det er veldig behagelig, sier direktøren.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra NRK Østfold

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra NRK Østfold klokka 22:55.
  • 60 klager på Sykehuset Østfold

    I løpet av fire måneder har Sykehuset Østfold fått 60 klager på behandling, skriver VG. Dårlig behandling, korridorpasienter og neglisjering er innholdet i noen av klagene. Pasientombudet er bekymret over tilstanden.