NRK Meny
Normal

Revmatologisk reddet

Det blir ingen endringer i tilbudet til revmatikerne i Østfold.

Sarpsborg sykehus
Foto: Ness, Rune Petter / SCANPIX

Diskutér saken her!

Verken styreleder, Steinar Marthisen, eller administrerende direktør ved Sykehuset Østfold, Leif Kvale, ønsker å forandre dagens tilbud.

Begge tror det er lite å spare ved å legge ned revmatisk sengepost i Sarpsborg, og mener det er mer penger å hente andre steder ved sykehuset.

Aksjonerte flere ganger

- Jeg ble orientert av sykehus-ledelsen nå før styremøtet om at det vil bli lite å tjene. Og da mener jeg at med den oppmerksomhet, angst og utrygghet som er skapt rundt den saken gjorde at det var riktig å sette en stopp for den i dag, sier Steinar Martinsen.

Norsk Revmatikerforbund har flere ganger aksjonert for å opprettholde dagens tilbud. Og meldingen om at sengeposten i Sarpsborg blir opprettholdt utløste uhemmet glede hos leder i forbundet, Trond Lande.

- Det betyr alt!

- Det er en fantastisk dag for oss alle. For 2.500 medlemmer i Norsk Revmatikerforbund og ikke minst for de 5.434 underskriftene som vi fikk i stad, sier Lande til NRK.

Lande tror dette vil bety svært mye for revmatikerne i fylket.

- Det betyr alt for en revmatiker som ikke har vondt bare én dag, men ha vondt hele uka. Det er helt fantastisk, sier han, leder i norsk revmatikerforbund Østfold, Trond Lande, til NRK.

- Ingenting å tjene

- Hvorfor ble sengeposten reddet tror du?

- Sykehuset Østfold har absolutt ingenting å tjene på å legge det ned. Det er så god balanse økonomisk der oppe og de har gode spesialister. De har rett og slett ingenting å tjene, sier han.

- Tror du det betyr noe at dere har kjempet for sengeposten?

- Ja, det tror jeg. Vi har hatt så mange med oss fra hele Østfold i denne måneden som har gått, så det tror jeg ganske sikkert har hjulpet, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Grønt skifte i norsk industri

    Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen iverksetter nå et tiltak han kaller "Prosess 21" som skal bidra til et grønt skifte i norsk industri. Han mener industrien må være med på å løse klima- og miljøproblemene våre. Norge har allerede i dag noen av verdens mest miljøvennlige industribedrifter, blant annet Borregaard i Sarpsborg sier ministeren. I dag fikk ministeren se hvilke miljøvennlige tiltak bedriften tar i bruk i det daglige arbeidet.

  • Ny smuglertrend mener tollerne

    Sju polakker ble stoppet på grensa ved Svinesund med kort tids mellomrom i helgen, alle med for mye alkohol i bilene. Sjåførene ble pågrepet og varene inndratt. Kontorsjef i Tollregion Øst-Norge, Wenche Fredriksen sier dette er en ny trend å smugle på. -Stadig oftere blir smuglervarene fordelt på flere biler slik at mengden i hver bil blir mindre. – Til sammen beslagla vi over 1200 liter alkohol i disse bilene, men i hver bil var det ca. 200 liter. – Smuglerne tenker kanskje det er enklere å slippe unna kontroller på denne måten sier Fredriksen.