NRK Meny
Normal

Rekordmye amfetamin

Tollerne på Svinesund har gjort to nye storbeslag av amfetamin. Nå går det mot ny amfetaminrekord.

Amfetaminbeslag

En 38 år gammel mann fra Bulgaria ble stoppet og tatt med 4,5 kilo amfetamin

Foto: Tollvesenet

Det siste og største beslaget ble gjort mandag for litt over en uke siden.

To menn i en polskregistrert bil ble stoppet med 10, 6 kilo amfetamin, fordelt på 19 pakker.

Dette er det største amfetaminbeslaget tollerne på Svinesund har gjort hittil i år.

- Bilen ble plukket ut i en kontroll, og etter en nærmere undersøkelse fant tollerne stoffet gjemt i diverse hulrom i bilen mennene kjørte. De fortalte at de skulle på besøk til kjente i Moss, sier tollsjef Wenche Fredriksen til NRK Østfold.

- Skrudd inn i bilen

Amfetaminbeslag

Her sjekker tollerne innholdet i en av de 19 pakkene.

Foto: Tollvesenet

Fem dager tidligere hadde tollerne på Svinesund gjort ytterligere et storbeslag. En 38 år gammel mann fra Bulgaria ble stoppet og tatt med 4,5 kilo amfetamin.

De 11 pakkene med stoffet var skjult i bilen, uten at tollerne ønsker å fortelle nøyaktig hvordan narkotikaen var gjemt.

- Også det er et stort beslag. Mannen fra Bulgaria har sagt at han skulle besøke en kamerat i Stavanger. Han ble overlevert politiet i Halden, i likhet med de to polakkene, sier Fredriksen.

55 kilo amfetamin i år

De to beslagene føyer seg inn i rekken av store amfetaminsaker på Svinesund og Ørje i år. Tilsammen har nærmere 55 kilo amfetamin blitt beslaglagt på grensen i Østfold hittil i år.

Samtidig som mengden av narkotika som blir beslaglagt øker, blir også smuglerne mer og mer kreative i sine smuglingsmetoder.

28. april prøvde en 58 år gammel polakk å krysset grensa kledd som en katolsk prest . Tollvesenet fant imidlertid 11.5 kilo amfetamin gjemt i bilens baksete.

Tollerne har også funnet narkotika i magen på folk, sydd inn i alt fra underbukser til bildekk. I mars i år avslørte imidlertid tollerne en kvinne som forsøkte å ta seg over grensen med over 100 gram kokain gjemt i skjeden.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra NRK Østfold

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra NRK Østfold klokka 22:55.
  • 60 klager på Sykehuset Østfold

    I løpet av fire måneder har Sykehuset Østfold fått 60 klager på behandling, skriver VG. Dårlig behandling, korridorpasienter og neglisjering er innholdet i noen av klagene. Pasientombudet er bekymret over tilstanden.