Over grensen med vagina full av kokain

Smuglere finner stadig nye metoder for å få stoff over grensen.

Kokain

Tollerne har funnet kokain i magen på folk, sydd inn i alt fra truser til dekk. Nå har tollerne også avdekket en kvinnes kjønnsorgan fylt opp med det kraftige narkotiske stoffet.

Foto: Tollvesenet

Tollerne har funnet kokain i magen på folk, sydd inn i alt fra underbukser til bildekk. Nå har tollerne også avdekket en kvinnes kjønnsorgan fylt opp med det kraftige narkotiske stoffet.

Små egg i vagina

Det var i mars i år at den 29 år gamle kvinnen sammen med sin 42 år gamle kjæreste kom over grensen med utenlandstoget fra Gøteborg til Oslo.

Tollvesenet hadde mellom stasjonene fra Halden til Fredrikstad en rutinekontroll. De tok til siden paret og spurte dem hver for seg om hva de skulle i Norge. Da den ene svarte at de skulle på skiferie, mens den andre sa de skulle slappe av på hotell i Oslo, ante tollerne ugler i mosen.

Først fant toll-betjentene tre youghurtbegre i bagasjen til de to som var fulle av kokain. Men tollerne hadde mistanke til at de to hadde mer stoff skjult i kroppene sine.

Det viste seg ved nærmere undersøkelse at mannen hadde svelget flere plastikk-"egg" med kokain. Og kvinnen hadde hele 110 gram av det hvite stoffet i små "egg" skjult i vagina.

Over 700 gram kokain

Likevel er det kvinnens 42-årige mann som regnes som hovedmann bak smuglingen. Det er han som regnes for å stå bak smugleren av de resterende over 600 grammene med kokain som de to hadde med.

I tillegg regnes han som hovedmannen med kontakten med kjøpere og selgere. Dette er også i tråd med forklaringene til de to.

De to har sittet varetektsfengslet siden de ble tatt i mars i år,og dette blir selvsagt trukket fra i straffeutmålingene. Den 42 år gamle mannen er nå dømt til to år og tre måneders fengsel, mens den 29 år gamle kvinnen må i fengsel i ti måneder.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politikere i Eidsberg får kritikk

    Kommunepolitikerne i Eidsberg får kritikk for å ha hastet gjennom et vedtak om ny tomt for skole og bad i Mysen sentrum. David Koht-Norbye er med i en gruppe privatpersoner som har engasjert seg i skoledebatten i kommunen. Han mener det er feil å gjøre et vedtak om dette når Eidsberg skal inn i en storkommune fra 2020.
    Ordfører i Eidsberg, Erik Unaas, avviser at de haster gjennom et vedtak før storkommunen er et faktum.

  • Bedre luft enn forventet

    Luftkvaliteten i Halden sentrum er bedre enn det Miljødirektoratet trodde og kommunen behøver ikke å etablere en permanent stasjon for å måle mengden svevestøv. Det skriver Miljødirektoratet til kommunen etter at det nå er gjort målinger i nesten ett år.