NRK Meny
Normal

Rekordår for Borregaard

Satte flere produksjonsrekorder i fjor.

Borregaard ved Sarpefossen
Foto: Rainer Prang / NRK

Den største rekorden er produksjonen av spesialcellulose til betong, lim og matvarer. Denne produksjonen økte med sju prosent - og endte på nesten 160 000 tonn.

Roser de ansatte

- Det som kjennetegner anlegget i Sarpsborg er at fabrikken henger veldig godt i sammen, sier informasjonsdirektør Dag Arthur Aasbø.

Borregaard Dag Artur Aasbø
Foto: Kjell Olav Nordberg / NRK

Godt sammarbeid skal være hovedgrunnen til den positive utviklingen.

- Det som går ut av en fabrikk, går inn i neste og inn i neste, forklarer Aasbø. Det siste året har det vært en god samhandling mellom fabrikkene til Borregaard.

Men informasjonsdirektøren vil gi mye av æren til de ansatte.

- Det er helt klart at vi ikke hadde oppnådd så gode resultater hvis ikke våre ansatte har bidratt så samkjørt som de har gjort.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Totalforbud mot bål

    Som følge av stor fare for gress- og lyngbrann har brannsjefene i Østfold og Follo vedtatt totalforbud mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark. " I nærheten av" defineres som nært nok til at flammer, gnister eller glør kan antenne vegetasjon eller annet brennbart materiale. Forbudet inkluderer også bruk av engangsgriller eller annet utstyr som kan bidra til at vegetasjon antennes. Det varme og tørre været som vi har hatt i vårt distrikt i lengre tid har ført til stedvis stor gress- og lyngbrannfare i kommunene. Skogbrannfarevarselet (se www.yr.no) viser meget stor skogbrannfare i tiden fremover. Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydelig mengde.

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.