NRK Meny
Normal

Rekordår for Borregaard

Satte flere produksjonsrekorder i fjor.

Borregaard ved Sarpefossen
Foto: Rainer Prang / NRK

Den største rekorden er produksjonen av spesialcellulose til betong, lim og matvarer. Denne produksjonen økte med sju prosent - og endte på nesten 160 000 tonn.

Roser de ansatte

- Det som kjennetegner anlegget i Sarpsborg er at fabrikken henger veldig godt i sammen, sier informasjonsdirektør Dag Arthur Aasbø.

Borregaard Dag Artur Aasbø
Foto: Kjell Olav Nordberg / NRK

Godt sammarbeid skal være hovedgrunnen til den positive utviklingen.

- Det som går ut av en fabrikk, går inn i neste og inn i neste, forklarer Aasbø. Det siste året har det vært en god samhandling mellom fabrikkene til Borregaard.

Men informasjonsdirektøren vil gi mye av æren til de ansatte.

- Det er helt klart at vi ikke hadde oppnådd så gode resultater hvis ikke våre ansatte har bidratt så samkjørt som de har gjort.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brattset superfornøyd

    Forsvarskjempen i damenes håndballandslag Kari Brattset fra Varteig, er godt fornøyd med innsatsen etter storseieren mot Russland i VM i går kveld. Hun sier hun gjør gode erfaringer som er viktige for de neste kampene. -Setter vi forsvaret på samme måte, slår vi også Nederland, mener Brattset.

  • Ligger for lenge på akutten

    Pasienter ved akuttmottaket på Sykehuset Østfold blir i snitt liggende i fire timer før de overføres til andre avdelinger eller skrives ut. Det er det dobbelte av hva som ble planlagt da sykehuset ble bygd. Årsaken er for få undersøkelsesrom og at ventesonen er for liten.