NRK Meny
Normal

Rekordår for Borregaard

Satte flere produksjonsrekorder i fjor.

Borregaard ved Sarpefossen
Foto: Rainer Prang / NRK

Den største rekorden er produksjonen av spesialcellulose til betong, lim og matvarer. Denne produksjonen økte med sju prosent - og endte på nesten 160 000 tonn.

Roser de ansatte

- Det som kjennetegner anlegget i Sarpsborg er at fabrikken henger veldig godt i sammen, sier informasjonsdirektør Dag Arthur Aasbø.

Borregaard Dag Artur Aasbø
Foto: Kjell Olav Nordberg / NRK

Godt sammarbeid skal være hovedgrunnen til den positive utviklingen.

- Det som går ut av en fabrikk, går inn i neste og inn i neste, forklarer Aasbø. Det siste året har det vært en god samhandling mellom fabrikkene til Borregaard.

Men informasjonsdirektøren vil gi mye av æren til de ansatte.

- Det er helt klart at vi ikke hadde oppnådd så gode resultater hvis ikke våre ansatte har bidratt så samkjørt som de har gjort.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Dugnad for fugler

  I dag starter dugnaden for å rydde strender for plast før fuglene kommer.

  Oslofjordens Friluftsråd, Marinreparatørene og Kystlotteriet i samarbeid med blant andre lokale ornitologer om å rydde strendene før 15. april.

  Dugnaden er nasjonal, og målet er å rydde viktige hekkeområder før hekketiden og ferdselsforbudet inntrer.

  Strandrydding Jeløy
  Foto: Kristin Bystrøm
 • Kommunene har ansvaret

  Kommunene i Østfold har noe av ansvaret for at det er mange korridorpasienter ved Sykehuset Østfold. Det mener Tore Krogstad, klinikksjef ved kirurgisk avdeling ved sykehuset Østfold. Ansatte på to kirurgiske seksjoner har nylig sendt bekymringsmeldinger om korridorpasienter til Fylkesmannen.
  Krogstad sier at dersom de ikke hadde hatt utskrivingsklare pasienter liggende, ville det ikke vært korridorpasienter ved sykehuset.

  Korridorpasienter på Sykehuset Østfold
  Foto: Sykehuset Østfold