NRK Meny
Normal

Rekkehusbolig brant ned i Moss

En rekkehusbolig med fire boenheter i Østre Øre i Moss er totalskadet i brann. Samtlige 13 beboere kom seg ut, og ingen skal være fysisk skadet.

Brann i Moss

Bygningen ble totalskadet i brannen. Brannårsaken er ikke kjent.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

Politiet fikk melding om brannen klokken 01.15 og var raskt på stedet. Politipatruljen kunne snart fastslå at det var full fyr i bygningen.

Ingen personer savnet eller skadet

– Det er gjort rede for alle som har vært i bygningen. Ingen er savnet, opplyser operasjonsleder i Østfold-politiet, Ingar Signebøen.

Han forteller at ingen av dem skal være fysisk skadet.

– Vi har fått beskjed om det ikke er noen fysiske skader på dem som har vært i bygningen, heller ikke røykskader, sier Signebøen.

Brann i rekkehusbolig i Moss

Bygningen sto i full fyr da poltiet ankom stedet.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

Brannårsak ukjent

Kriseledelsen i Moss kommune har sørget for overnatting på hotell for de av beboerne som ønsket det, mens andre ordnet seg overnatting på andre måter, opplyser operasjonslederen.

Det skal ikke være fare for at brannen skal spre seg.

Brannårsaken er foreløpig ikke kjent. Bygningen er totalskadet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ettersøksjegere truer med å slutte

    Syv ettersøksjegere i Eidsberg truer med å slutte dersom ikke Eidsberg kommune er villig til å øke betalingen. Det skriver Smaalenenes Avis. Jegerne sitter klare og rykker ut blant annet når vilt har forvillet seg innenfor gjerdene på E18 eller er blitt påkjørt. Nå truer de imidlertid med å legge ned alt arbeid fra 1. juli, dersom kommunen ikke er villig til å gi en lønnsøkning. Rådmannen vil avvente diskusjonen rundt lønn til den nye storkommune trer i kraft i 2020.

  • Skal redusere pillebruken

    Sykehuset Østfold skal se på hvordan pillebruken på sykehjem her i landet kan reduseres. Overlege Enrico Callegari håper tettere oppfølging og undervisning av sykehjemsleger kan ha effekt på forskrivningen av piller. Tidligere undersøkelser viser at det brukes altfor mye piller for å behandle eldre syke. Callegari starter nå en østfoldstudie i håp om å bedre situasjonen, for ifølge ham blir flere sykehjemspasienter overmedisinert hver eneste dag.