NRK Meny
Normal

Regn med kø ved grensen i dag

Onsdag ettermiddag kan vi forvente lange køer av vogntog mot tollstasjonene. Mange av de ansatte i Tollvesenet skal delta på den to timer lange politiske streiken.

Kø

Dette risikerer vi på Svinesund onsdag ettermiddag

Foto: Rainer Prang / NRK

Norsk Tollerforbund er tilsluttet YS Stat, som er en av de tre hovedsammenslutningene som bruker politisk streik mot regjeringens forslag til endring av arbeidsmiljøloven.

At tollere streiker i to timer fra klokka 14.00 til 16.00 onsdag 28. januar betyr at det blir ingen eller begrenset ekspedisjonsvirksomhet ved en rekke norske tollsteder. Streiken vil blant annet berøre trafikken ved Svinesund og Ørje. Her må trafikantene regne med at det raskt kan danne seg køer, melder Tollvesenet på sine nettsider.

Risiko for kaos på Ørje

– Vi kommer til å ha svært begrenset kapasitet på ekspedisjonen her mellom klokken to og klokken tre. Fra klokken tre til klokken fire kommer det til å være helt stengt for fortolling, sier tolloverinspektør Nils Henrik Olsson ved Ørje tollsted.

Rett nok har Ørje tollsted noe kapasitet for ventende vogntog på oppstillingsplassen, men når den blir full kan det fort bli kaos på E18. Det er forholdsvis begrenset plass på europaveien på veien fra Sverige mot tollstasjonen, og dersom vogntog blir stående i kø der, kan det bli vanskelig for annen trafikk å komme forbi.

Helt stengt på Svinesund

– Ekspedisjonen vår vil være helt stengt mellom klokken to og klokken fire, sier kontorsjef Kristen Høiberget ved Svinesund Tollsted. – Vi har varslet transportnæringen om dette, men det er selvfølgelig en risiko for at det kommer en del vogntog mens det er stengt, slik at de blir stående i kø.

Med andre ord er kanskje ikke onsdag ettermiddag tiden for grensehandel, dersom man vil unngå kø. Spesielt ikke dersom man skal hjem over Ørje på ettermiddagen.

Nye Ørje tollsted

Det kan fort bli kaos på E18 mot Ørje tollsted onsdag ettermiddag.

Foto: Tollvesenet

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: