NRK Meny
Normal

Prøvde å kjøre ned eksen

Da mannen så eks-samboeren gå langs veien med sin nye kjæreste, svingte han over i motgående kjørefelt og kjørte rett mot dem slik at de måtte hoppe til side. Nå er han dømt i Fredrikstad tingrett.

Bil i fart

Retten har dømt tiltalte for å ha kjørt i stor hastighet mot eks-samboeren sin.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Tingretten ble presentert for et temmelig turbulent forhold mellom de to tidligere samboerne. De to hadde bodd sammen i en årrekke, men skilte lag for ti års tid siden. De to har felles barn, og konflikten har i stor grad dreid seg om barnefordeling og samvær.

Konflikten mellom partene har ført til flere anmeldelser mot mannen, men sakene har ikke ført til noe utover korte perioder med besøksforbud.

En lørdag i april for to år siden gikk kvinnen og hennes nye venn tur i skogen. Der så de tiltalte, og valgte å gå en annen vei. De passerte likevel mannen på hjemveien, uten at noe skjedde da.

I stor fart på feil side av veien

Da de to nesten var hjemme, så de tiltalte stå bak en garasje. De så at mannen satte seg inn i bilen sin og kjørte i stor fart mot dem. Mannen kjørte på venstre side av veien og mot dem, slik at de måtte hoppe til side for ikke å bli påkjørt. Etter dette fortsatte mannen videre.

I retten innrømmet mannen å ha kjørt bil på dette tidspunktet, men benektet at han på noe tidspunkt denne dagen hadde sett de to. Etter at mannen kom hjem, kom politiet på døren.

Tingretten mener det svekker mannens troverdighet at han hevdet at han ikke hadde sett de to i det hele tatt, all den tid de fornærmede hadde sett ham flere ganger og kunne beskrive hvordan han var kledd.

Drapstrusler mot eks-svogeren

Tre måneders tid etter kjørte broren til tiltaltes eks-samboer i området der tiltalte bor. I bilen var også brorens samboer. Da de så niesen sammen med sin far, hilste de på niesen.

Dette fikk faren til å bli svært opphisset. Han spyttet på bilen, og det fikk føreren til å stanse bilen og spørre om hvorfor. Det ble en kort samtale. Tiltalte spyttet eks-samboerens bror i ansiktet, og det fikk ham til å spytte tilbake. Tiltalte bøyde hodet inn i bilen og kom med drapstrusler. Da han så kvinnen som satt i passasjersetet sa han: – «Du har barn, pass på barn dine ...»

Fredrikstad tingrett

Mannen ble dømt i Fredrikstad tingrett.

Foto: Stephan Reis / NRK

I retten hevdet tiltalte at eks-samboerens bror hadde ringt niesen sin og at han da hadde truet med at han skulle banke opp faren hennes, den tiltalte i saken. Han hevdet at ex-svogeren hadde kjørt inn på eiendommen hans og at eks-svogeren hadde spyttet på ham da han hadde sagt at han ikke hadde noe der å gjøre.

Tiltalte benektet at han kom med drapstrusler. Datteren forklarte i retten at onkelen hadde ringt henne, men hun hadde ikke sett opptrinnet fordi hun hadde gått og gjemt seg.

Skyldig på alle punkter

Tingretten slår fast at det er et stort sprik mellom partenes forklaringer. Retten fant det forunderlig at eks-svogeren, som ikke har noen kontakt hverken med tiltalte eller hans datter, plutselig skulle ringe og komme med trusler mot tiltalte.

Fredrikstad tingrett fant tiltalte skyldig på alle punkter, og dømte ham til å betale en bot på 7.200 kroner. I tillegg er mannen dømt til å betale 2.800 kroner i saksomkostninger.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Kulturvernpris til Tyndelsrudtunet

  Eierne av Østfolds best bevarte gårdstun fra 1700- tallet Tyndelsrudtunet i Marker, er tildelt kulturvernprisen fra fortidsminneforeningen i Østfold. Tømmerlåve med halmtak, stabbur og to hovedbygninger er svært godt bevart. Og fortidsminneforeningen legger vekt på at
  det er svært spesielt at eierne på begge sider av gjerdet har vært interessert i å ta vare på det.

  Tyndelsrudtunet i Marker
  Foto: privat
 • Branntilløp i Eidsberg

  Nødetatene rykker ut til røykutvikling fra en adresse i Kløverveien i Eidsberg. Det viste seg at det var røykutvikling fra en lysbryter. Det er nå slokket, melder politiet på Twitter.