NRK Meny
Normal

Politikerne vil ikke hjelpe Moss FK

Politikerne i Moss nekter å hjelpe konkurstruede Moss Fotballklubb.

Kråkevingen

Erlend Wiborg i Frp sier til Moss Avis at politikerne har blitt ført bak lyset fordi klubbledelsen frem til nå har gitt inntrykk av at den økonomiske situasjonen var på bedringens vei.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Moss Fotballklubb har lenge slitt med økonomiske problemer. Nå har det gått så langt at klubbens eksistens står på spill.

Klubben trenger 7,5 millioner kroner for å overleve, og i går sa klubbleder Geir Henæs at de var avhengig av ekstern hjelp.

– Ført bak lyset

Men politikerne i Moss nekter å bruke skattebetalernes penger til dette.

Erlend Wiborg i Frp sier til Moss Avis at politikerne har blitt ført bak lyset fordi klubbledelsen frem til nå har gitt inntrykk av at den økonomiske situasjonen var på bedringens vei.

– De har ikke spilt med åpne kort og da er det vanskelig for kommunen å forholde seg til det. De har en betydelig jobb med å gjenreise tilliten til aktørene rundt klubben, og jeg håper de klarer det. Men å bruke kommunens penger er uaktuelt, sier Wiborg til avisa.

LES OGSÅ:

Håper på løsning

Tage Pettersen (H) er enig med Wiborg i at dette er et problem som ikke angår Moss kommune. Han vil imidlertid ikke si at de har blitt ført bak lyset av klubben.

– Vi har gjennom to-tre år virkelig gitt Moss FK en håndsrekning, spesielt med tanke på stadion, for å tilfredsstille kravene i norsk toppfotball. Men dette er ikke en primæroppgave for kommunen. Jeg håper klubben finner en løsning, men den må de finne på egenhånd, sier han til Moss Avis.

Det er ikke kjent hvordan Arbeiderpartiet og SV stiller seg til spørsmålet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sarpsborg 08 får 7025 billetter

    Norges Fotballforbund har regnet ut hvor mange billetter som skal fordeles til de to lagene som skal spille cupfinale 3. desember. Sarpsborg 08 blir tildelt 7025 billetter, mens Lillestrøm får 8225. I tillegg legges det ut 2500 billetter for fritt salg. Sarpsborg kommer onsdag med mer informasjon om hvordan billettsalget skal foregå.