NRK Meny

Politikerne vil ikke hjelpe Moss FK

Politikerne i Moss nekter å hjelpe konkurstruede Moss Fotballklubb.

Kråkevingen

Erlend Wiborg i Frp sier til Moss Avis at politikerne har blitt ført bak lyset fordi klubbledelsen frem til nå har gitt inntrykk av at den økonomiske situasjonen var på bedringens vei.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Moss Fotballklubb har lenge slitt med økonomiske problemer. Nå har det gått så langt at klubbens eksistens står på spill.

Klubben trenger 7,5 millioner kroner for å overleve, og i går sa klubbleder Geir Henæs at de var avhengig av ekstern hjelp.

– Ført bak lyset

Men politikerne i Moss nekter å bruke skattebetalernes penger til dette.

Erlend Wiborg i Frp sier til Moss Avis at politikerne har blitt ført bak lyset fordi klubbledelsen frem til nå har gitt inntrykk av at den økonomiske situasjonen var på bedringens vei.

– De har ikke spilt med åpne kort og da er det vanskelig for kommunen å forholde seg til det. De har en betydelig jobb med å gjenreise tilliten til aktørene rundt klubben, og jeg håper de klarer det. Men å bruke kommunens penger er uaktuelt, sier Wiborg til avisa.

LES OGSÅ:

Håper på løsning

Tage Pettersen (H) er enig med Wiborg i at dette er et problem som ikke angår Moss kommune. Han vil imidlertid ikke si at de har blitt ført bak lyset av klubben.

– Vi har gjennom to-tre år virkelig gitt Moss FK en håndsrekning, spesielt med tanke på stadion, for å tilfredsstille kravene i norsk toppfotball. Men dette er ikke en primæroppgave for kommunen. Jeg håper klubben finner en løsning, men den må de finne på egenhånd, sier han til Moss Avis.

Det er ikke kjent hvordan Arbeiderpartiet og SV stiller seg til spørsmålet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Hard festing i Halden

    Politiet i Halden har hatt en hektisk natt. En døddrukken mann på 28 år ble funnet sovende på brosteinen i sentrum før han ble plukket opp av politiet og kjørt hjem til sin mor. En 21-åring ble funnet naken og sovende utenfor en privatbolig. Han får sove ut rusen i politiets arrest. En tredje beruset mann ble hjulpet opp av forbipasserende etter at han falt i vannet fra sin egen båt. Han ble tatt hånd om av gode venner etterpå.