Politiet: - Hadde pistolen i bukselinningen

Mannen i 30-årene som ble fraktet til sykehus etter en skuddskade i Halden lørdag kveld, var mest sannsynlig skyld i skaden selv, opplyser politiet.

Inngangspartiet ved Rema 1000 i Tistedalen i Halden

Det var her ved inngangspartiet til Rema 1000 i Tistedalen i Halden at skuddet ble avfyrt.

Foto: Per Øyvind Fange / NRK

Politiet i Østfold fikk melding kl. 20.25 om en mann med skuddskader ved Rema 1000 i Tistedalen i Halden. Det viste seg å være en mann i 30-årene som var skadet, og han ble fraktet til sykehus.

Søndag kveld opplyser operasjonsleder i Østfold-politiet, Terje Marstad, at mannen bar en ganske kraftig ni millimeter pistol i bukselinningen, og at denne trolig har gått av ved et uhell.

Mannen er ennå ikke avhørt, men dette ventes å skje i morgen.

– Reaksjonen på hendelsen blir trolig et saftig forelegg, sier Marstad.

– Trolig selvpåført

Politiet rykket ut til åstedet og har etterhvert gjort seg opp en formening om hva som har skjedd.

– Så langt er det mye som tyder på at skadene er selvpåført, forteller operasjonsleder Terje Marstad.

Han opplyser at skadene tyder på et kontaktskudd med det som kalles «blancs ammunisjon». Dette er en form for ammunisjon som oftes brukes i skytetrening. Ammunisjonen har løspatron, tennmekanisme og krutt, men ikke prosjektil. Likevel kan man bli skadet hvis fragmenter fra våpenet treffer huden.

Politiet rykket ut etter skuddet i Tistedalen

Skuddet ble avfyrt like ved inngangen til Rema 1000, og politiet sperret av området etter hendelsen.

Foto: Per Øyvind Fange / NRK

Må opereres

– Mye tyder på at det er dette som har skjedd. Mannen er grundig undersøkt på sykehus, Han har fått en skuddskade og må gjennom en operasjon, forteller operasjonsleder Marstad.

Men omstendighetene omkring skuddet er likevel uklare. Skuddet skal ha blitt avfyrt nær inngangen til Rema 1000 i Tistedalen, enten utenfor eller innenfor inngangsdøren, men årsaken er foreløpig ikke bragt på det rene.

Brudd på våpenloven

– Uansett er det sannsynlig at mannen blir siktet for brudd på våpenloven. Vi liker dårlig at folk bærer våpen med seg på offentlig sted, sier operasjonsleder Marstad.