NRK Meny
Normal

Politiet uten spor etter overfallsvoldtekter

Østfold-politiet er ikke nærmere noen gjerningsmenn etter fire voldtektsanmeldelser - blant annet to overfallsvoldtekter - sist helg.

– Vi har gjort åstedsundersøkelser, men kommer ikke nærmere noen gjerningsmenn, sier fungerende etterforskningsleder Jan Andreassen i Fredrikstad.

Pågrepet mann løslatt

Ifølge leder for Overgrepsmottaket i Østfold, Ann Helen Lomsdalen, hadde de fornærmede kvinnene store skader. I et av tilfellene skal det være snakk om to gjerningsmenn.

– En av kvinnene hadde slagskader over stort sett hele kroppen, og vi brukte lang tid på å dokumentere skadene hennes. Hun var også sterkt nedkjølt, forklarte Lomsdalen.

Men politiet står altså uten spor i forbindelse med de to angivelige overfallsvoldtektene.

Mannen som er mistenkt for den tredje voldtekten, som skal ha skjedd i en sentrumsleilighet, er løslatt etter at han ble avhørt i går ettermiddag.

Voldtektsanmeldelse i Mysen-området

I tillegg til de tre voldtektsanmeldelsene i Fredrikstad ble en voldtekt anmeldt i Mysen-området i Indre Østfold. Her er en mann pågrepet.

– Han ble pågrepet søndag kveld og vi jobber med å få avhørt både han og vitner i saken, sier jourhavende jurist i Follo-politiet.

I tillegg til de fire anmeldte voldtektene etterforsker politiet i Moss et anmeldt voldtektsforsøk som skal ha skjedd søndag kveld.

Hun skal ha blitt forsøkt voldtatt av tre menn av utenlandsk opprinnelse, men hun klarte å vri seg unna.

Politiet har foretatt åstedsundersøkelse også i denne saken, men har ifølge politiførstebetjent Atle Hauge ved Moss politistasjon, ikke identifisert noen gjerningspersoner.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trusler mot politiet

    En beruset 30-åring ble kjørt i arresten på grunn av ordensforstyrrelser i Halden sentrum i natt, samt sjikanering og trusler mot politiet. Mannen blir anmeldt.

  • Unge festdeltakere

    Politiet i Fredrikstad avslutter en fest på en privat adresse i sentrum i natt på grunn av mye bråk. I følge politiet var deltakerne veldig unge.