Sjekk politiets elleville dans

Hvordan få skryt, ros og ungdom som digger deg når du er politi? Gjør som politiet i Askim.

Politiet i Askim danser

BYR OPP: Politiet i Follo er ikke redde for å by på seg selv når de møter ungdommer. Her er de på dans på fredag kveld.

– Vi ufarliggjør oss selv litt, så det er jo moro, sier en lattermild Espen Valsgård, politioverbetjent og leder for det forebyggende arbeidet blant ungdom i Follo.

Videoen med et dansende politi i Askim har fått stor oppmerksomhet.

– Vi liker å gjøre oss kjent med ungdommene i fredstid og da er vi mye bedre rusta hvis det skjer noe, fortsetter han.

– Det de gjør er gull verdt

Hver tredje fredag i måneden besøker Valsgård og kollegaene hans ungdomsklubben Timeout i Askim. De er der for å forebygge, men det gjøres ikke med en hevet pekefinger.

– Det de gjør er gull verdt, jeg kan ikke tenke meg noen bedre måte å forebygge på, skryter Renata Markota, leder for ungdomsklubben.

De inviterer alltid politiet med på aktivitetene de har. Politiet kler seg ut på Halloween, er med på skumparty og står på surfebrett.

– Politiet tar den ofte langt ut og til gjengjeld gleder ungdommene seg til de kommer. Det er lett for ungdommene å bli kjent med dem og de får et positivt bilde av jobben de gjør. Dette snakker de også mye om, forklarer hun.

Renata Markota

GULL: Klubbleder Renata Markota er imponert over hvordan politiet kommer overens med ungdommene i Askim.

Foto: Privat

Politiet har blitt en naturlig del, sier hun.

– Det er lettere å strekke ut en hånd og spørre om noe. Og det gjør de virkelig. De tør å spørre og er også veldig nysgjerrige. Politiet på sin side tar dem med i bilen og inkluderer dem i jobben sin, sier hun.

Håper og tror på effekt

Til tross for tunge uniformer, belter og vester, nøler de ikke med å hive seg med i dansen når det er det som står på programmet.

– Jeg tror både de og ungdommene synes dette er allright.

Hun mener dette er den beste forebyggingen som finnes.

– Jeg ser at hvis det oppstår ting eller vi kommer over noe, så spør vi bare ungdommene om vi skal snakke med Espen. Det er et kjent navn og noen de er trygge på.

Valsgård sier det er vanskelig å måle hvor stor effekt arbeidet deres har.

– Vi håper jo og tror at det har noe å si, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politikere i Eidsberg får kritikk

    Kommunepolitikerne i Eidsberg får kritikk for å ha hastet gjennom et vedtak om ny tomt for skole og bad i Mysen sentrum. David Koht-Norbye er med i en gruppe privatpersoner som har engasjert seg i skoledebatten i kommunen. Han mener det er feil å gjøre et vedtak om dette når Eidsberg skal inn i en storkommune fra 2020.
    Ordfører i Eidsberg, Erik Unaas, avviser at de haster gjennom et vedtak før storkommunen er et faktum.

  • Bedre luft enn forventet

    Luftkvaliteten i Halden sentrum er bedre enn det Miljødirektoratet trodde og kommunen behøver ikke å etablere en permanent stasjon for å måle mengden svevestøv. Det skriver Miljødirektoratet til kommunen etter at det nå er gjort målinger i nesten ett år.