NRK Meny
Normal

Har planleggingsdag til tross for streik

Gjennomfører planleggingsdager selv om en tredjedel av lærerne er i streik.

Fredrik II videregående skole
Foto: NRK / NRK

– Det blir selvfølgelig veldig amputert for oss, men vi kommer til å gjennomføre det etter beste evne, sier Gunhild Rosnes, rektor ved Glemmen videregående skole i Fredrikstad.

Glemmen er sammen med Fredrik II de to videregående skolene i Østfold hvor det er tatt ut lærere i streik fra i dag.

På Glemmen er det 99 lærere i streik, mens det på Fredrik II er 65. Begge skolene har som mål å gjennomføre planleggingsdager som normalt denne uka.

– Møt opp til skolestart

Denne uka får nye elever velkomstbrev fra skolene, og Rosnes understreker at det er viktig at alle møter til skolestart som vanlig.

– Alle skal møte som planlagt mandag 18. august uavhengig av om streiken trappes opp eller ikke. Når elevene kommer på skolen vil vi gi dem grundigere informasjon om hva som kommer til å skje fremover, sier hun.

Hun forteller at de både vil bruke kollektive sms-er og sosiale medier til å holde elevene oppdaterte.

Har rett på tapt undervisning

Dersom streiken trappes opp ytterligere, har elevene rett til å få igjen tapt undervisning.

– Den undervisningen som går tapt har man fremdeles rett på, sier Benjamin Myrstad leder i Elevorganisasjonen.

Han forteller at det er ulike måter å løse dette på, men at det mest sannsynlig vil bli gitt vikartimer som fører til noe lengre skoledager.

Hvis streiken blir langvarig, har Myrstad følgende oppfordring til elevene:

– Jeg anbefaler at man henter skolebøkene på biblioteket og følger undervisningen selv eller går sammen i grupper, det er nok det enkleste man kan gjøre.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stakk av etter påkjørsel

    Politiet etterlyser en bilfører etter en kollisjon på Ryggeveien i Moss i går kveld. På Twitter skriver de at en bilfører meldte at han var påkjørt av en bil som kjørte på feil side av en trafikkøy ved 21.30-tiden. Bilen politiet etterlyser føreren av kjørte i retning Råde.

  • Mistenkt for ruskjøring

    En bilfører i 40-årene er mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand i Moss sentrum. Føreren er anmeldt, og det vil bli tatt blodprøver, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.