Piiroja: - Ingen tilståelsessak

Raio Piiroja avviser i dag påstander i norske medier om at han har godtatt at skattesaken mot ham avgjøres som en tilståelsessak i retten.

Raio Piiroja
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Sent i mars meldte Fredriksstad Blad at Piiroja hadde samtykket til å møte i Fredrikstad tingrett i en såkalt tilståelsessak, med andre ord at han da skulle ha erkjent skatteunndragelser på 1.8 millioner kroner, som han har blitt etterforsket for i årevis.

Saken var opprinnelig satt opp i månedsskiftet mars/april, men ble senere fjernet fra berammingslisten.

I dag sier Raio Piiroja til det estiske nettstedet DelfiSport at dette er rene spekulasjoner fra pressen.

Mangler dokumenter

– Først må jeg få tak i all dokumentasjon fra norske myndigheter, oversatt til estisk, slik at jeg har oversikt over sakens nyeste detaljer.

– Så langt har jeg ikke disse dokumentene.

Han bekrefter at det har vært kontakt med norske påtalemyndigheter, men avviser at han har samtykket i, eller erkjent noe som helst.

– Ja, forsvarerne mine har mottatt et forslag til et forlik med retten, men jeg kjenner ikke detaljene, fortsetter Piiroja til DelfiSport.

Kemneren anmeldte Piiroja i 2011, politiet har siktet Piiroja fordi de mistenker han for å ha tatt imot fordekte lønnsbetalinger via et estisk agentfirma, som fikk penger av klubben mens den estiske spilleren var i FFK.