Person død etter boligbrann

Politiet bekrefter at en person har omkommet i en brann i et leilighetskompleks på Jeløya i Moss. Huset var overtent da brannvesenet kom til stedet.

Boligbrann på Jeløya i Moss

Innsatsleder Stig Øvergård (i midten) bekrefter at en person er død etter en boligbrann på Jeløya i Moss.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

Brannen på Jeløya i Moss ble meldt like etter klokka 18. Politiet var i området i forbindelse med et annet oppdrag og var på stedet etter få minutter.

Da var boligen allerede overtent, forteller innsatsleder Stig Øvergård i Øst Politidistrikt.

– Vi møtte personen som hadde meldt om brannen på utsiden av bygget, og vi fikk tidlig opplysninger om at det kunne ligge en person i en av leilighetene, sier han til NRK.

Etter kort tid kunne politiet bekrefte at det var blitt funnet en død person i en av leilighetene. I tillegg ble det funnet en død hund. Identiteten til den avdøde er foreløpig ikke kjent for politiet.

Ført bort i håndjern

Bygget består av fire leiligheter, og brannvesenet hadde i 19.30-tiden kontroll på den delen av huset som det har brent i.

– Alle i de øvrige leilighetene er gjort rede for. Det er tre personer som vi nå må skaffe en midlertidig bopel til. Personen som meldte om brannen ble undersøkt av helsepersonell på stedet, sier Øvergård.

En person ble også kjørt bort fra stedet iført håndjern. Personen skal ha vært voldelig og nektet å følge politiets ordre.

– Det blir ingen straffesak ut av det, og vedkommende blir ivaretatt på best mulig måte, forteller innsatslederen.

Brannårsaken er ikke kjent. Politiets krimteknikere vil starte sine undersøkelser i boligen så fort brannvesenet er ferdige med slukkearbeidene.

Boligbrann på Jeløya i Moss

Et boligbygg har brent på Jeløya i Moss. En person er fraktet bort i ambulanse og en person er bekreftet omkommet.

Foto: Odd Skjerdal/NRK