NRK Meny
Normal

Pallen glapp for Svartedal

Det ble fjerdeplass for Jens Arne Svartedal og Norges andrelag i herrestafetten i Davos.

Jens Arne Svartedal
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Jens Arne Svartedal og Norges andrelag ble nummer fire på den superjevne langrennsstafetten i Davos. Trøsken-løperen gikk andreetappen for Norges andrelag.

Norge 2 var 1,9 sekunder bak vinnerlaget Tsjekkia, som såvidt klarte å slå Italia i spurten. Sverige tok tredjeplassen, 0,5 sekunder bak Tsjekkia. 

Svartedal hadde Simen Østensen, Martin Johnsrud Sundby og Tord Asle Gjerdalen med på laget.

Den norske førstelaget, som besto av Odd-Bjørn Hjelmeset, Eldar Rønning, Petter Northug, Tor Arne Hetland, havnet på femteplass, 2,1 sekunder bak vinnerlaget.

Godt løp

Jens Arne Svartedal

Jens Arne Svartedal gikk en god andreetappe for Norge 2.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

 

Jens Arne Svartedal gikk en god etappe for det norske stafettlaget.

Den første etappen var jevn, og etter 5 kilometer var det bare 8,6 sekunder som skilte samtlige 19 lag. Etterhvert klarte Norge å dra fra, og inn til veksling var Norges førstelag 4,6 sekunder foran Tyskland. 

Odd Bjørn Hjelmeset holdt ledelsen for førstelaget på andreetappen, og Jens Arne Svartedal sørget for dobbelt norsk før andre veksling. Norge 1 vekslet 0,9 sekunder foran Norge 2, med Tyskland og Tsjekkia like bak.

Før siste etappe vekslet Norge 2 som nummer fire og Norge 1 ved Petter Northug som nummer syv.

Superjevn stafett

Tor Arne Hetland gikk siste etappe for Norges førstelag i dag, mens Tord Asle Gjerdalen gikk for Norge 2. De holdt seg i teten, men det var mange lag innblandet. 2,7 sekunder skilte ti lag 4,4 kilometer før slutt.

Ti lag kom dermed samlet inn mot stadion på fjerde og siste etappe. Til slutt var det Tsjekkia som ble best foran Italia, mens Sverige kapret den siste pallplassen.

Slitu-jenta Vibeke Skofterud er med på laget når de norske jentene går for seier i Davos fra klokka 13:35. Se kvinnestafetten direkte her!

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • – Ekteparet var ikke tilfeldig mål

    Et ektepar i Rygge ble natt til mandag utsatt for et grovt hjemmeran. Politiet jobber nå etter en teori om de ikke var et tilfeldig mål. – Vi føler oss sikre på at naboer og alle andre i Østfold kan sove trygt om natten, sier politiadvokat Anders Svarholt til Moss Avis.

  • Vitner varslet om ruset sjåfør

    Politiet fikk i 14:30-tiden flere meldinger om en bil som råkjørte i Askim. Da mannen i 30-årene ble stoppet, viste det seg at han var ruset. Politiet har tatt fra ham førerkortet.