NRK Meny
Normal

Hevdet han ble banket opp av tyver - ble selv pågrepet

En mann som hevdet han fikk juling etter å ha avbrutt et pågående innbrudd ble selv pågrepet mistenkt for innbruddet.

Episoden skjedde i morgentimene i dag. Det var en vekter ved Plantasjen i Rygge som kom over mannen utenfor butikken i morges.

Vekteren valgte å ringe politiet, som rykket ut til butikken.

– Mannen hevdet at han hadde blandet seg borti to personer som forsøkte å bryte seg inn. Han forklarte at han hadde fått juling og blitt bundet fast på stedet, sier krimsjef Jan Onarheim ved Vansjø lensmannskontor.

Men patruljen som dro til stedet valgte å ta med seg mannen i 20-årene, fordi de mistenkte at historien hans ikke stemmer.

– Vi har grunn til å tro at det er mannen selv som ble tatt på fersk gjerning. Han sitter nå i vår varetekt og kommer til å bli avhørt i løpet av dagen, sier krimsjefen.

Mannen er kjent av politiet fra tidligere.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sarpsborg Sharks til semifinale

    Innebandyklubben Sarpsborg Sharks har sikret seg en plass i semifinalen i sluttspillet. Sarpingene slo Tunet 7–4 i Skjeberghallen i formiddag, og sikret med det den tredje seieren i kvartfinalen, som spilles som best av fem kamper. I semifinalen møter Sarpsborg Greåker, mens Slevik skal spille mot Sveiva.

  • Over 12 000 dårlige betalere

    7,3 prosent av folk i Østfold har en eller flere inkassovarsler eller andre betalingsanmerkninger. Det viser tall fra betalingsselskapet Lindorff, offentliggjort av Dagsavisen. Bare Finnmark har en høyere andel enn Østfold. I de fire største kommunene har til sammen 12 407 personer en total gjeld med anmerkninger på nesten 1,6 milliarder kroner.