NRK Meny
Normal

– Det er utrolig at ingen i butikken ble skadet

Overvåkningsbildene fra Biltema i Fredrikstad viser den enorme kraften fra eksplosjonen på fabrikken til Mills.

Video Overvåkningsbilder fra Biltema

Overvåkningsbilder fra Biltema

Butikksjef Monica Nordahl

Butikksjef ved Biltema Monica Nordahl.

Foto: Tomas Berger/NRK

Kameraene til Biltema i Fredrikstad viser en helt vanlig handledag i i Østfoldbyen. Plutselig smeller det ved fabrikken 50–60 meter unna, og hyller og varer flyr rundt i lokalene.

Kundene tar seg til hodene og kryper sammen mens glass fra vinduene spruter inn i lokalet. En av kundene hadde flaks og flyttet seg like før flere veggplater dundret i bakken der han hadde stått sekunder i forveien.

– Det var et kjempekraftig smell, man kjente det jo. Det er utrolig at ingen ble skadet inne i butikken. Hadde noen stått under de platene, så hadde de ikke vært her i dag. Man forstår ikke hva som skjer med en gang, sier butikksjef Monica Nordahl.

NRKs fotograf Tor René Stryger var på Biltema da det eksploderte.

– Det var et kraftig smell, jeg ble nesten slått i bakken av trykket. Jeg hadde akkurat kommet med ned rulletrappa da det eksploderte. Hadde det skjedd 15 sekunder tidligere hadde jeg stått rett ved siden av vinduene som knuste.

Ingen i butikken ble skadet som følge av eksplosjonen. To forbipasserende og en som arbeidet ved en gassbil fikk lettere skader. Én person omkom.

Veggene ristet under TV-opptak

Også i NRK Østfolds lokaler i Gamlebyen i Fredrikstad merket man smellet i går kveld.

Studiedirektør ved Høgskolen i Østfold, Beth Linde var midt i et TV-opptak for å snakke om Samordnet Opptak da det smalt like etter klokken 16:16.

I løpet av TV-opptaket startet veggene i NRK Østfolds studio å riste. Studioet ligger to kilometer unna eksplosjonsstedet.

Se episoden fra TV-studioet her:

Video 1ad1b040-2e09-4324-b54b-dd58858ca00a.jpg

Var midt i TV-opptak da det smalt

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stortingspolitiker frikjent

    Tage Pettersen er frikjent av lagmannsretten. Stortingspolitikeren ble saksøkt av Niels J. Wiig for ærekrenkelser mens han var ordfører i Moss. Grunnen var at kommunen anmeldte Wiig for grovt underslag etter en konkurs og sendte ut en pressemelding om dette. Politiet har senere henlagt saken mot Wiig, men han nådde likevel ikke opp i søksmålet mo den tidligere ordføreren. Også søksmålet mot Even Rønvik ble avvist av lagmannsretten.

  • Ung midtstopper klar for Sarpsborg

    Sarpsborg 08 har i dag signert midtstopper Bjørn Inge Utvik fra Sogndal på en treårskontrakt. Det forteller klubben i en pressemelding. Utvik er bare 21 år gammel, men har likevel god erfaring med nærmere 70 kamper på øverste nivå i Norge.

    Bjørn Inge Utvik klar for Sarpsborg 08
    Foto: Sarpsborg 08