NRK Meny
Normal

– Det er utrolig at ingen i butikken ble skadet

Overvåkningsbildene fra Biltema i Fredrikstad viser den enorme kraften fra eksplosjonen på fabrikken til Mills.

Video Overvåkningsbilder fra Biltema

Overvåkningsbilder fra Biltema

Butikksjef Monica Nordahl

Butikksjef ved Biltema Monica Nordahl.

Foto: Tomas Berger/NRK

Kameraene til Biltema i Fredrikstad viser en helt vanlig handledag i i Østfoldbyen. Plutselig smeller det ved fabrikken 50–60 meter unna, og hyller og varer flyr rundt i lokalene.

Kundene tar seg til hodene og kryper sammen mens glass fra vinduene spruter inn i lokalet. En av kundene hadde flaks og flyttet seg like før flere veggplater dundret i bakken der han hadde stått sekunder i forveien.

– Det var et kjempekraftig smell, man kjente det jo. Det er utrolig at ingen ble skadet inne i butikken. Hadde noen stått under de platene, så hadde de ikke vært her i dag. Man forstår ikke hva som skjer med en gang, sier butikksjef Monica Nordahl.

NRKs fotograf Tor René Stryger var på Biltema da det eksploderte.

– Det var et kraftig smell, jeg ble nesten slått i bakken av trykket. Jeg hadde akkurat kommet med ned rulletrappa da det eksploderte. Hadde det skjedd 15 sekunder tidligere hadde jeg stått rett ved siden av vinduene som knuste.

Ingen i butikken ble skadet som følge av eksplosjonen. To forbipasserende og en som arbeidet ved en gassbil fikk lettere skader. Én person omkom.

Veggene ristet under TV-opptak

Også i NRK Østfolds lokaler i Gamlebyen i Fredrikstad merket man smellet i går kveld.

Studiedirektør ved Høgskolen i Østfold, Beth Linde var midt i et TV-opptak for å snakke om Samordnet Opptak da det smalt like etter klokken 16:16.

I løpet av TV-opptaket startet veggene i NRK Østfolds studio å riste. Studioet ligger to kilometer unna eksplosjonsstedet.

Se episoden fra TV-studioet her:

Video 1ad1b040-2e09-4324-b54b-dd58858ca00a.jpg

Var midt i TV-opptak da det smalt

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skogbrann i Østfold under kontroll

    Etter at brannhelikopter og brannvesenet rykket ut til en skogbrann i Rømskog i Østfold, har brannmannskapene etter hvert fått kontroll på flammene. Det skriver NTB.

  • Ikke kontroll på Rømskog-skogbrann

    Et område på 100X20 meter på Stangebrot i Rømskog brenner. Brannvesenet er på stedet, men har foreløpig ikke kontroll på brannen. Skogbrannhelikopteret er rekvirert.