NRK Meny
Normal

Oversvømmelse kunne stengt E6

Regnet har tirsdag dannet store vannansamlinger på veiene i områdene rundt Strömstad. En stund var det fare for at E6 måtte stenges.

Regn
Foto: Knut Fjeldstad / Scanpix

Det var særlig det nordgående feltet på E6 som var oversvømt av vann.

- Vi slapp heldigvis å stenge veien helt, men det har i hele dag vært nedsatt framkommelighet og nedsatt hastighet på E6, for at ikke vannplaning og ulykker skulle inntreffe, sier redningssjef Berndt Eriksson til NRK.

Ingen mennesker i fare

Årsaken til de flomliknende tilstandene er ekstreme nedbørsmengder og høy vannstand.

Det meldes også om at folk har behøvd hjelp til å pumpe ut vann fra oversvømte kjellere i Strömstad i dag.

- Vi har hatt hardt arbeid gjennom hele dagen, men til alt hell har ingen mennesker vært i fare, sier redningssjefen.

Ingen stor flomfare i Norge

Også på den norske siden av grensa har regnet bøttet ned i det siste.

- I går kom det 39 millimeter nedbør i Sarpsborg, og det er veldig mye, sier Heidi Rutland Bache, som er vakthavende på Flomvarslingen.

- Men nå er nedbøren på tilbakegang, og  vannføringen vil nå også gå nedover. Derfor er det ingen umiddelbar flomfare, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sykehuset tester nye kreftmedisiner

    Flere får kreft i Østfold enn ellers i landet. Derfor jobber sykehuset med å tilby pasienter mulighet til å være med i studier for å prøve ut nye, lovende medisiner, sier Andreas Stensvold, som er forsker og avdelingssjef ved kreftavdelingen på sykehuset.

  • Flytter passkontoret til Grålum

    Øst politidistrikt har vedtatt å flytte passkontoret fra Råde til Grålum i Sarpsborg. Dato for flytting er ennå ikke satt, og vil trolig først kunne skje i siste halvdel av 2018. Passkontoret skal flyttes for å få lokaler som er egnet til å utstede nye nasjonale ID-kort og plass nok til nytt saksbehandslingssystem for pass. Det forteller Heidi Vinsrud som er seksjonssjef for forvaltningseksjonen i Øst politiditsrikt.

    Passkontoret
    Foto: Britt Kristin Ese / NRK