NRK Meny
Normal

Overskudd i Østfoldbadet

Det nyoppussede Østfoldbadet i Askim holder hodet over vannet. Overskudd i fjor og mange nye brukere i år.

Østfoldbadet

Badegleden betaler seg. Østfoldbadet går med overskudd.

Foto: Christopher Oulie / NRK

Østfoldbadet i Askim gikk med overskudd i fjor, til tross for at badet holdt stengt en drøy måned på grunn av oppussing og utbygging. Nå har Østfoldbadet også fått nok nye brukere til å betjene gjelden de har etter bygging av nytt basseng og treningssenter.

– Vi har fått med oss godt voksne folk som har funnet ut at det er fornuftig å gå og trene og kombinere basseng-trening og apparater. Det er veldig moro at fokus på folkehelsa slår til slik vi ønsker, sier daglig leder David Koht-Nordby.

Nådde målet i mars

Østfoldbadet måtte ha 700 faste brukere i år for å betale renter og avdrag på de 79 millionene de har i lån. Målet ble nådd allerede i mars, og fortsatt strømmer nye brukere til .

– Især er gruppetrening i bassenget populært, forteller Koht-Nordby.

David Koth-Norbye

Daglig leder David Koht-Nordbye har for lengst nådd målet om 700 faste brukere av badet og treningssenteret.

Foto: Anne Ognedal / NRK

I fjor hadde Koht-Nordby budsjettert med et lite underskudd, og er veldig fornøyd med at det ble et overskudd på drøyt 360 tusen istedet. Det takker han været og ENØK-tiltak for:

– Vi hadde godt besøk i starten av 2013 på grunn av røff vinter og kald vår. I tillegg prøver vi hele tiden å være bevisst på kostnadssiden, og nå ser vi også effekten av energisparingstiltakene vi har gjort, sier en fornøyd daglig leder.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK