NRK Meny
Normal

Snart trenger du kun én billett

Reisende skal kun trenger én billett når de drar fra Østfold inn mot hovedstaden. Det er NSB, Ruter og fylkeskommunen enige om.

Reisende skal kun trenger én billett når de drar fra Østfold inn mot hovedstaden. Det er NSB, Ruter og fylkeskommunen enige om.

Tanken er at reisende kun skal behøve én billett når de reiser kollektivt i Østfold, Akershus og Oslo. Det var et viktig element i rapporten NSB, Ruter og Østfold fylkeskommune la fram i dag.

– Folk skal kunne reise kollektivt uten å bry seg om hvor de har kjøpt billetten og hvem de reiser med. De skal kunne komme fram med både tog og buss uten å oppleve at det er noen problemer med de forskjellige reiseformene, sier Geir Isaksen, konsernsjef i NSB.

Geir Isaksen (t.v) fra NSB og Bernt Reitan Jenssen fra Ruter.

Geir Isaksen (t.v.) fra NSB og Bernt Reitan Jenssen fra Ruter.

Foto: Camilla Næss / NRK

Administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen, legger til:

– Det vi ønsker er det kundene ser for seg at vi skal klare, og det de forventer av moderne kollektivtrafikk. Det vil si ikke all verdens forskjellige billettyper, grenser og administrasjoner. Det skal være enkelt å reise kollektivt.

Kan komme allerede i år

Fylkesordfører Ole Haabeth håper ordningen kan komme på plass allerede i år.

– I førsteomgang går dette først og fremst på de faste reisende med månedskort, men ideen er at man skal kunne reise med en billett i hele dette området, sier han.

Magne Bruun synes løsningen virker lovende.

Magne Bruun synes løsningen virker lovende.

Foto: Camilla Næss / NRK

Og reisende i fylket ser ut til å synes dette er en god løsning. Det synes i alle fall Magne Bruun.

– En utmerket løsning. Man sparer tid og det er enklere å vite at du kommer fram dit du skal.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To fikk forelegg

    To personer fikk forenklet forelegg fordi de kjørte for fort i Kurlandveien i Sarpsborg hvor Up hadde kontroll i formiddag. Høyeste hastighets som ble målt i 50-sonen var 62 km/t.

  • Økobonde skeptisk til fôrimport

    Forrige uke ble det enklere regler for å importere fôr til dyrene. Men det er ikke en god løsning for økobonde Randi Finstad Sand. Hun vil ikke bruke annet fôr enn økologisk.