Østfold-dominans i Minsk

Både Jonas Holøs og Per-Åge Skrøder kom på scoringslista da Norge slo Danmark 4-3 i ishockey-VM.

Skrøder

Her setter Per-Åge Skrøder inn straffeslaget som sendte Norge i ledelsen.

Mange hadde dømt Norge nord og ned før VM i Hviterussland. Det ble snakket om norges dårligste VM-tropp på mange år. Noen snakket til og med om nedrykk for de norske iskrigerne. Etter to seire på de to første kampene er Norge så godt som sikret å beholde plassen i A-VM.

–Vi vet at vi har kvaliteter i laget. Det er ikke alltid navna tilsier at det skal gå bra. Vi har gjort det før når mange er borte. Men vi visste at vi er en bra gruppe og har et bra grunnspill, og kjenner hverandre ut og inn, og det er vår styrke,sier Per-Åge Skrøder til NRK.

Per-Åge Skrøder

Per-Åge Skrøder sendte Norge i ledelsen for første gang i kampen.

Norge kom tidlig under 0-2 for Danmark i sin andre kamp i årets ishockey-VM i Hviterussland. Men med hjelp av to østfoldinger klarte Norge å snu kampen og tok dermed et stort steg mot vm-spill også neste år.

♦Statistikk fra kampen

Først smalt det fra kølla til Jonas Holøs i powerplay. Sarpingen fikk en passning fra Mathis Olimb og hamret pucken i mål fra blålinja.

I den andre perioden utlignet først Ken Andre Olimb til 2-2 etter nydelig norsk spill. Før en annen Sarping, nemlig Per-Åge Skrøder satte inn 3-2 på straffeslag.

–Jeg hadde tenkt til å dra keeperen langt ut, men blir forstyrra og får straffe. Da tenkte jeg at jeg får gjøre det samme igjen. Jeg har vel litt flyt at den går under han, men det var deilig å se den gå inn,sier Per-Åge Skrøder til NRK.

Powerplay avgjørende

Det resultatet stod seg ut perioden og Norge gikk dermed til den siste periodepausen med 3-2 ledelse.

Norge økte sin ledelse til 4-2 i den tredje perioden. Og nok en gang var østfoldingene involvert. Jonas Holøs noterte seg for en målgivende passning på scoringen, som ble satt inn av Mats Trygg.

Jonas Holøs

Jonas Holøs bidro både med scoring og assist i Seieren over Danmark.

Per Åge Skrøder var også på isen ved scoringen som ble satt inn i powerplay. Forøvrig Norges tredje powerplay mål i kampen.

Vancouver Canucks-stjernen Jannik Hansen skapte ny spenning i kampen da han reduserte til 3-4 med tre minutter igjen å spille i Minsk. Også det målet kom i overtallspill. Kampens femte scoring i powerplay.

Danmark tok ut sin keeper og presset voldsomt på for utligning i sluttminuttene, men Norge red av stormen og tok altså en svært viktig seier. Lørdag vant de norske iskrigerne 3-0 over Italia.

–Vi visste at de kom til å kjøre på da vi leda. Det er alltid «tighte» matcher mot Danmark. Når de ligger under, så blir det automatisk sånn at de prøver og prøver. All honnør til de box-play gutta våre som rydder unna tre mot fem der og holder hodet kaldt på slutten, avslutter Skrøder.

Norge leder foreløpig sin gruppe i VM med full pott etter to kamper.