NRK Meny
Normal

Økende skogbrannfare

En liten gnist er alt som skal til.

Skogbrann i Våler
Foto: Trond Berg / NRK

For det er knusktørt i skog og mark. 

- Siden varmen holder seg og vinden blåser som den gjør nå er faren for skogbrann stadig økende, sier leder for beredskap i Halden brannvesen, Eyvind Aakerman.

Kan "sprake løs" når som helst

Brannmannskapene må være forberedt på at det når som helst kan "sprake løs". Derfor foretas det en ekstra sjekk av alt skogbrannsmateriell i disse dager.

- Vi var ute på noen mindre skogbranntilløp forrige helg. Ved et tilfelle var brannen forårsaket av overslag fra høyspentledninger,som igjen antente vegetasjon, forteller Akermann.

Cola-flaske kan antenne

Hvis det ikke kommer regn i løpet av de nærmeste dagene må folk utvise stor forsiktighet når de ferdes i skogen.

- Vær forsiktig med bruk av ild og andre ting som kan forårsake brann. Ikke kast fra seg glassflasker for eksempel, siden sterk sol gjennom en flaskebunn kan antenne gress og kratt, sier Eyvind Aakerman.

- Folk som røyker må være spesielt forsiktige. Sigarettsneiper kan ligge lenge og ulme for deretter å antenne, legger han til.

Og engangsgriller er selvfølgelig helt fy-fy.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kan ha funnet farlig gods på strand

    Svensk kystvakt og redningstjeneste undersøker nå en pose som har drevet i land på Jutholmen vest for Koster. Ifølge Strømstad Tidning inneholder posen en ukjent, tyktflytende væske, og redningstjenesten mistenker at det kan være snakk om et skadelig stoff.

  • UP tok fire på Grålum

    Fire førere fikk forenklede forelegg i en UP-kontroll på Grålum i formiddag. Høyeste fart i 50-sonen var 61 km/t, opplyser Utrykningspolitiet.