NRK Meny
Normal

Østfold Idrettskrets støtter ikke Wang Ung

Mener en idrettsungdomsskole ikke vil fremme helse, bredde og toppidrett i Fredrikstad-miljøet.

WANG Toppidrett på Fredrikstad stadion

Østfold Idrettskrets (ØIK) støtter ikke en etablering av Wang Ung i Fredrikstad.

Foto: Petter Larsson

Wang Toppidrett har søkt kommunen og Utdanningsdirektoratet om å få etablere et ungdomsskoletilbud med 190 elevplasser fra høsten 2015.

Skolen har fått støtte av eliteklubbene i Fredrikstad, men har møtt motstand fra kommunen.

Vil heller ha mer aktivitet i skolen

Wang har også henvendt seg til Østfold Idrettskrets for å be om støtte. De har nå drøftet saken og har kommet frem til at de ikke støtter etablering av idrettslinjer i private ungdomsskoler tilknyttet toppidrettsgymnas.

– Vi tror ikke en idrettsungdomsskole for utvalgte vil være med å fremme helse, bredde og toppidrett i Fredrikstad-miljøet, skriver leder i Østfold Idrettskrets (ØIK), Lillian Ovell i en pressemelding.

– Styret i Østfold Idrettskrets ønsker mer tid til fysisk aktivitet i grunnskolen, ikke minst på ungdomsskoletrinnet. Vi vil at det innføres minst en times fysisk aktivitet med kvalifisert personell på alle trinn i grunnskolen daglig. Dette mener vi vil gi allsidig og grunnleggende viktig aktivitet og trening for alle og et meget godt grunnlagt for dem som vil satse på idrett.

Sosiale ulikheter

Idrettskretsen mener også at det bli for mye seriøsitet i ung alder.

– Undersøkelser for idretten om årsaken til at ungdom slutter i idrettslaget viser at de synes det blir for seriøst. Det er for mye fokus på konkurranser og krav, og man slutter fordi prestasjonene er lavere enn forventningene, skriver ØIK.

I tillegg vektlegger de at skolen kan føre til en urbanisering av idrettslagene og sosiale ulikheter.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ikke meldt om flere uhell

    Det er ikke meldt om nye hendelser på veiene i indre Østfold de siste timene. Det sier operasjonsleder Pål-Andre Thorsby, i Follo politidistrikt. en person ble sendt til sjekk på grunn av nakkesmerter etter sammenstøt mellom to biler på Slituveien i 10-tiden, det er det eneste som er meldt inn av personskader etter at det var svært glatt på flere veier i indre Østfold i morges og i formiddag.

  • Drevne irer avslutter Månefestival

    Irske Waterboys skal avslutte Månefestivalen neste år. Bandet ble startet av Mike Scott i 1983, og har i en årrekke vært en festivalfavoritt i Norge. – Vi er superfornøyde med å ønske Waterboys velkomne til Gamlebyen, sier daglig leder Torill Frydenlund i Gamlebyen Festivaldrift AS.

    Mike Scott, The Waterboys, Kongsberg Jazzfestival 08.07.17
    Foto: Anders Nielsen / NRK