NRK Meny
Normal

Nytt Østfold-sykehus styrket?

Helse Sør-Øst gir tommelen ned til nytt sykehus i Buskerud. Det kan styrke Østfolds muligheter til å få et nytt sykehus.

Nytt Østfold-sykehus

Slik ser skissen til det nye Østfold-sykehuset ut.

Foto: Illustrasjoner

Det blir trolig ikke nytt sykehus i Lier i Buskerud.

Helse Sør-Øst skriver i et brev til Helsedepartementet at det ser ut til å være senger nok til å behandle pasienter fra Buskerud ved sykehusene i Oslo og nabokommunene.

- God nyhet

Stortingsrepresentant for Østfold Høyre, Martin Engeset, sier at dette kan øke sjansene for et nytt sykehus i Østfold.

- Alt som bidrar til å svekke de øvrige prosjektene som konkurrerer med vårt nye Østfold-sykehus, er isolert sett gode nyheter, sier Engeset.

Både Buskerud, Østfold og Hedmark ønsker å få nytt sykehus. Den borgerlige fløyen i helsekomiteen på Stortinget mener at det er nødvendig med et nytt sykehus i Østfold, og skriver det i forslaget til budsjett for neste år.

Tommelen ned i Buskerud

Nå er det mye som tyder på at det ikke blir nytt sykehus på Gullaug i Lier i Buskerud.

I et brev til Helse- og omsorgsdepartementet fokuserer Helse Sør-Øst på at det er en overkapasitet på sykehussenger ved sykehusene i Oslo, og at et nytt sykehus i Buskerud må sees i sammenheng med dette.

Martin Engeset er likevel ikke sikker på om dette betyr at tilhengerne av sykehus i Østfold kan slippe jubelen løs.

- Det er ingen grunn til å slå seg til ro med dette. Det er først når Sylvia Brustad sier klart og tydelig fra at det neste store utbyggingsprosjektet i vår sykehusregion er i Østfold vi kan slå oss til ro, sier Engeset.

Fakkeltog

Nytt Østfold-sykehus

Sykehuset vil trolig koste rundt fem milliarder, og skal etter planen stå ferdig i 2014.

Foto: Illustrasjon

 

Nå mener Martin Engeset at østfoldingene selv bør si fra.

- Jeg vil oppfordre alle østfoldinger til å møte mannssterke opp til det fakkeltoget som skal arrangeres i Sarpsborg fredag 14. desember.

- Det vil bli en kraftig manifestasjon av at hele Østfold-samfunnet nå forlanger å få et svar, sier Engeset.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kåret til årets bysentrum

    Norsk Sentrumsutvikling har gitt Fredrikstad prisen for årets bysentrum. Det ble offentliggjort under en konferanse i Trondheim i dag, skriver Fredriksstad Blad. Tidligere i år ble byen kåret til årets mest attraktive by.

    Gangbrua i Fredrikstad
    Foto: Walter Schoffthaler
  • 19 viltpåkjørsler på tolv timer

    I løpet av tolv timer fra klokken seks i går kveld skjedde det 19 viltpåkjørsler i Värmland län. En elg ble påkjørt i Årjäng, rett øst for grensen ved Ørje, melder SVT Värmland. Tilsammen er femten rådyr, to elger, en hjort og et villsvin påkjørt. Ingen personer er skadet i forbindelse med ulykkene.