NRK Meny

Nye arbeidsplasser til Moss

Aker Subsea i Moss skal stå for produksjonen av en 180 kilometer lang gassledning til et gassfelt i Egypt.

– Kontrakten gir arbeid til Aker Solutions i Moss fremover, og vi vil trolig måtte styrke bemanningen noe for å ruste oss for dette oppdraget. Det vil da kunne dreie seg om 20-30 personer, både faste og innleide, og vi ser i hovedsak etter personell som er eller har vært engasjert i Aker Solutions tidligere, sier pressesjef Anne Cecilie Lund-Andersen.

Prosjektet starter allerede i august og levering er rundt midten av april i 2017. Kabelen måler 180 km., mens rekorden hittil har vært på om lag 150 km.

Aker Solutions, sjøkabelprodusent i Moss
Foto: Anne Ognedal / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.

  • Dømt for overgrep

    En 30 år gammel mann fra Moss er dømt til sju måneders fengsel for blant annet å ha fått en femten år gammel jente til å utføre seksuelle handlinger med seg selv foran et webkamera. Mannen er også dømt for å ha fått en tretten år gammel jente til å sende ham nakenbilde av seg selv. Mannens datamaskin og mobiltelefon er også inndratt.