NRK Meny

Nye arbeidsplasser til Moss

Aker Subsea i Moss skal stå for produksjonen av en 180 kilometer lang gassledning til et gassfelt i Egypt.

– Kontrakten gir arbeid til Aker Solutions i Moss fremover, og vi vil trolig måtte styrke bemanningen noe for å ruste oss for dette oppdraget. Det vil da kunne dreie seg om 20-30 personer, både faste og innleide, og vi ser i hovedsak etter personell som er eller har vært engasjert i Aker Solutions tidligere, sier pressesjef Anne Cecilie Lund-Andersen.

Prosjektet starter allerede i august og levering er rundt midten av april i 2017. Kabelen måler 180 km., mens rekorden hittil har vært på om lag 150 km.

Aker Solutions, sjøkabelprodusent i Moss
Foto: Anne Ognedal / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bortetap for Fredrikstad

    Fredrikstad Fotballklubb ledet to ganger i bortekampen mot Asker i ettermiddag, men tapte til slutt 3-2 for laget som ligger midt på tabellen i 2. divisjon. Kun to poeng skiller FFK på 2. plass fra 7. plassen når lagene tar sommerferie. Moss spilte 0-0 hjemme mot Bærum

  • Oljelekkasje fra Kråkerøybrua

    Brannvesenet har lagt ut lenser i Glomma etter at det begynte å lekke olje fra Kråkerøybrua i Fredrikstad. Oljen kommer fra en oljeslange som ble revet av i forbindelse med en bruåpning lørdag, skriver Fredriksstad Blad. Brua åpnes ikke båtpasseringer, og det er usikkert når den kan åpnes igjen.

    Brannbåten ligger under Kråkerøybrua i forbindelse med oljelekkasje
    Foto: Grete Ruud/NRK