NRK Meny
Normal

– Lot seg ikke kombinere med vårt utmerkede togtilbud

NSB-ansatte vraket toget til togmøte på Mysen stasjon.

Kollektivmøte i Mysen

Rundt 30 personer møtte opp på informasjonsmøtet om kollektivtrafikken på Mysen stasjon i går.

Foto: Per-Jørgen Olsen/NRK

I går inviterte NSB til folkemøte på Mysen stasjon for å fortelle om arbeidene ved Østre linje på Østfoldbanen - og at strekningen skal satses knallhardt på.

Åge-Christoffer Lundeby

Kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby sier at NSBs «utmerkede togtilbud» ikke passet med avtalene etter togmøtet i Mysen.

Foto: Bjørn Christian Jacobsen / NRK

Møterommet som ble brukt ligger maksimalt 30 meter fra togplattformen og møtestart var satt til klokken 08.30 - samtidig som toget fra Oslo rullet inn på stasjonen i Mysen, skriver Smaalenenes Avis.

De skriver videre at ordfører Erik Unaas (H) i Eidsberg ventet til 08.35 med å åpne møtet, slik at også de som kom med tog skulle rekke starten.

Likevel valgte NSBs egne ansatte å vrake toget til fordel for bilen.

Avisen har spurt kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby om grunnen til at de ansatte fra NSB valgte bilen fremfor toget.

«Årsaken er at vi alle hadde avtaler etter møtet som ikke lot seg kombinere med vårt utmerkede togtilbud. Derfor valgte vi i dag å kjøre bil, på lik linje med at herr Nilsen (journalisten bak artikkelen til Smaalenene, journ. anm.) helt sikkert benytter radio/fjernsyn for å holde seg oppdatert på nyhetsbildet. Men vi forsøker i størst mulig grad å benytte tog», skriver Lundeby i en tekstmelding til Smaalenenes Avis.

Markedssjefen tok bilen

Rundt 30 personer dukket opp på informasjonsmøtet på Mysen stasjon i går. Der fikk de blant annet høre markedssjef for Østfoldbanen Terje Andersen i NSB snakke om fremtiden for banen.

Terje Andersen

Markedssjef for Østfoldbanen Terje Andersen informerte i går politikere og pendlere i Indre Østfold om arbeidene på Østre linje. Også han tok bilen til togmøtet.

Foto: Per-Jørgen Olsen/NRK

På spørsmål fra NRK om hvordan det gikk for Andersen å ta toget til Mysen stasjon, var svaret følgende:

– Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke tok toget i dag tidlig. Jeg har kjørt bil fra Fredrikstad og plukket opp en kollega i Råde. I dag var det praktisk for meg å bruke bil. Ellers bruker jeg stort sett tog i det daglige.

Jernbaneverket har startet jobben med å fornye Østre linje og har startet med å grave ved Mysen stasjon. Planen er at strekningen skal bli en av landets mest moderne.

– Nå vil det skje veldig mye på Østre linje i tiden fremover. Jernbaneverket skal stenge strekingen for all togtrafikk i 11 uker, fra 21. juni. Da blir det ikke kjørt noen tog fra Rakkestad og Mysen inn til og med Ski. Da har vi et ansvar for at kundene kommer seg frem, og det har vi en god plan på, sier Andersen.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politiet tok førerkort

    Utrykningspolitiet stoppet tidligere i kveld en svensk bilfører som kjørte i 137 kilometer i timen i 90-sonen. Svensken ble stoppet på E18 i Eidsberg, skriver politiet på Twitter.

  • Totalforbud mot medbrakt alkohol

    Det blir nå totalforbud mot medbrakt alkohol på russefester, det skriver Aftenposten. Politidirektoratet sier til avisa at både parkeringsplasser og campingområder på russetreff trenger skjenkebevilling.