NRK Meny
Normal

Norske David spiller mot Tom Hanks i ny film

Mossingen David Menkin har fått en sentral rolle i Tom Tykwers nyeste film «A Hologram for the King».

David Menkin

Norske David Menkin har en sentral rolle i Hollywoodfilmen «A Hologram for the King».

Foto: Jostein Pedersen

– Det føles ganske bra. Jeg har visst det siden jul, men har ikke fått lov til å si det til noen, sier den 36 år gamle nordmannen, David Menkin, på telefon fra Marokko.

Der skal han denne uken starte opptakene til filmen «A Hologram for the King», sammen med navn som Tom Hanks, Sarita Choudhury (Homeland) og Tom Skerritt (Top Gun), skriver hollywoodreporter.com.

Tom Hanks spiller hovedrollen filmen, som finansmannen Alan Clay. Menkin skal spille en yngre kollega av Hollywood-stjernen.

– Jeg spiller Brad som ikke alltid er enig i hvordan man håndterer situasjoner, så jeg prøver alltid å komme med andre fine måter å takle ting på. Det blir ikke så godt mottatt, forteller Menkin.

Grugleder seg til å møte hollywoodstjernen

Tom Hanks

Hollywood-stjernen Tom Hanks spiller hovedrollen i filmen A Hologram for a King.

Foto: AYNSLEY FLOYD / AP

Filmen er basert på Dave Eggers bok med samme navn, og skal spilles inn over seks til åtte uker i Marokko og Tyskland. Menkin satte seg på flyet til Marokko i tidlig tirsdag morgen.

– De siste dagene har vært ganske stressende. Det har kun handlet om å komme seg ned til Marokko. Nå skal vi reise til Sahara-ørkenen der vi skal spille inn flere scener.

Onsdag skal crewet reise fra Casablanca til byen Layoun, der de skal spille inn filmen. Da får Menkin møte hollywoodstjernen Tom Hanks for første gang.

– Jeg grugleder meg. Jeg har hørt masse fint om han. Han skal visst være veldig hyggelig.

– Jeg har aldri møtt han før, men jeg kjenner han veldig godt. Det er en rar følelse der jeg vet akkurat hvem han er, men han har jo aldri møtt meg. Jeg får bare håpe at vi kommer godt overens og at vi jobber godt sammen, sier han videre.

Måtte ringe moren med en gang

David Menkin

David Menkin forteller at han grugleder seg til å møte Tom Hanks.

Foto: Privat

Menkin har tidligere spilt i filmen Zero Dark Thirty, som var nominert til fem Oscar-priser. Likevel var gleden enormt stor da han fikk rollen som Brad.

– Jeg klarte egentlig ikke å tenke så veldig mye. Jeg skalv litt og måtte skifte skjorte fordi jeg svettet litt, forteller nordmannen.

– Jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre med meg selv, så jeg gjør det som alle gutter gjør når de ikke vet hva de skal gjøre. Da ringer de mora si. Så jeg ringte moren min i Moss.

Skuespilleren har norsk mor og amerikansk far. Han flyttet til London som barn. Det er også i den engelske hovedstaden har base for sitt arbeid.

– Kommer med rare jobber hele tiden

I tillegg til rollen i filmen Zero Dark Thirty, om jakten på Osama bin Laden, har mossingen lånt bort stemmen sin til flere spillproduksjoner og TV-serier.

Han er stemmen bak Preston Marlowe, hovedkarakteren i Battlefield-serien Bad Company, han er Porter i Lokomotivet Thomas og vennene hans, og han er stemmen til «Skuff» i den amerikanske versjonen av Byggmester Bob.

Menkin er også stemmen til flere av TV3s egenannonser og er mannen du kanskje har hørt lese opp sikkerhetsinstruksen på en rekke fly.

– Familien min synes det er stort at jeg fikk rollen, men de synes også at nå får det være nok. Jeg kommer med jobber og rare ting hele tiden, så de ler litt av det. Men de forstår at dette er livet mitt og de støtter meg, sier mossingen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Beslagla 500 kartonger

    Tollerne på Ørje stanset i natt en bil og beslagla 100.000 sigaretter. Politiet har pågrepet en estlender som er på vei til arrest og avhør.

  • Ber russen følge reglene

    Politiet skriver på Twitter at de har mottatt vanvittig mange klager mot russ på grunn av støy og særdeles høy musikk. De har ikke hatt kapasitet til å rykke ut på alle meldingene, og anmoder russen på sterkeste om å vise hensyn og forholde seg til gjeldende regler.

    Russen samlet seg for å danse mellom russebiler og busser.
    Foto: Frans Graham Guttormsen / NRK