NRK Meny

Nordmenn følger fartsgrensene

Nordmenn er flinkere på å følge fartsgrensen nå enn for 10 år siden. Det viser målinger fra Statens vegvesen. Målingene er gjort over hele landet på 50 punkter i soner med fartsgrense på femti kilometer eller høyere. Paal-Gunnar Mathisen i Trygg Trafikk i Østfold er glad for at farten er på vei nedover.

Paal-Gunnar Mathisen, Trygg trafikk
Foto: Trygg trafikk

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ny smuglertrend mener tollerne

    Sju polakker ble stoppet på grensa ved Svinesund med kort tids mellomrom i helgen, alle med for mye alkohol i bilene. Sjåførene ble pågrepet og varene inndratt. Kontorsjef i Tollregion Øst-Norge, Wenche Fredriksen sier dette er en ny trend å smugle på. -Stadig oftere blir smuglervarene fordelt på flere biler slik at mengden i hver bil blir mindre. – Til sammen beslagla vi over 1200 liter alkohol i disse bilene, men i hver bil var det ca. 200 liter. – Smuglerne tenker kanskje det er enklere å slippe unna kontroller på denne måten sier Fredriksen.

  • Forsøkte smugle valper

    5 hundevalper av typen Mops ble i helgen forsøkt smuglet over grensen på Svinesund. Tollvesenet kom over valpene da en ungarskregistrert bil ble stoppet i en rutinekontroll. Dette var valper som skulle selges i Norge sier Wenche Fredriksen, kontorsjef i Tollregion Øst-Norge. Valpene ble levert til Mattilsynet.