NRK Meny
Normal

Noen var litt for festglade da fellesferien startet

Politiet måtte hente inn fellesferierende folk både til lands og til vanns i natt, viser loggene.

Politibåten i Østfold

Båtfyll, høy fart og manglende lanterner. Helga blir dyrere enn først antatt for flere båtførere langs kysten av Østfold.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Østfold politidistrikts politibåt oppsummerte i morges med at de skrev ut fem forenklede forelegg i løpet av kvelden og lørdagsnatta. To for høy fart, og tre for manglende lanterner. To personer i en båt som ble stanset utenfor Skjærhalden i halv fire-tiden mistenkes for promillekjøring. Blodprøver er tatt.

– Politibåten var ute og jobbet til firetiden i morges, sier politivakta, det var mye å ta tak i.

En time tidligere ble det tatt prøver av en synlig beruset båtfører, etter at politiet stanset en båt ved Herføl. Båtføreren er anmeldt.

På land var det, nær sag som vanlig, flere personer som ble vist bort fra sentrumsområdene i fylket. I Fredrikstad tok en mann i slutten av 20-årene ikke hintet. Han ble klokken 03:12 satt i arrest for ikke å ha etterkommet politiets pålegg.

– Sykehuset meldte i sjutiden i morges at personen var kommet til bevissthet, utover det har vi ikke informasjon om skadeomfang, opplyser politiets operasjonssentral. Vi vil ta kontakt med sykehuset utover dagen.

Klokken 03:07 ble en ung, bråkete sarping arrestert på en adresse på Borgenhaugen.

Til sykehus etter slåsskamp

Litt etter klokka 02:30 var det slåsskamp i Moss sentrum. En person ble sendt til Sykehuset Østfold Fredrikstad med ambulanse. Politiet har satt en mann i midten av 20-årene i arrest. Han mistenkes også for å ha slått ned en kvinne noen minutter tidligere.

Kvinnen ble kjørt til legevakt, og behandlet for et kutt i hodet. Skadene til mannen som ble sendt til sykehus er I sammenheng med dette forholdet ble en annen, jevnaldrende mann også arrestert og anmeldt for ordensforstyrrelse. En beruset mopedfører ble fratatt førerkortet og anmeldt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se TV-nyhetene 18.50

  • To barn til sykehus etter ulykke

    To barn kjøres Kalnes sykehus for sjekk etter en trafikkulykke i Vammaveien i Askim. Tre biler og til sammen fem personer var involvert i ulykken.