NRK Meny
Normal

Nektet å stanse for tollerne

En polsk mann i 20-årene forsøkte å stikke fra tollere og politi på E6.

Ølbeslag ved Rygge

Mannen som nektet å stanse for tollerne hadde 1200 liter øl i bagasjen.

Foto: Tollvesenet

Det var torsdag ettermiddag at Tollvesenet på Svinesund meldte at en Volvo hadde unndratt seg kontroll.

Bilen kjørte videre nordover på E6 og ble observert av politiet ved Sarpsborg. Heller ikke der sa mannen seg villig til å stanse, og politiet ble derfor nødt til å følge etter polakken.

– Først ved Moss lufthavn Rygge ble bilen stanset. Bilen var fylt med øl, og en polsk borger i 20-årene ble pågrepet. Den mistenkte ble satt i arrest og bilen ble overlevert Tollvesenet, opplyser politiet.

I bilen hadde mannen 1208 liter øl. Han hadde også teipet for vinduene så det skulle være vanskelig å se inn i bilen.

Tatt med sigaretter

Ved midnatt ble også en person fra Litauen stanset. Personen kom kjørende i en engelskregistrert bil, og ble stanset på Svinesund med for mange sigaretter i bagasjen.

– Personen kjørte på grønn sone med 17.800 sigaretter gjemt flere steder i bilen, og har fått et forelegg fra politiet, opplyser seksjonsleder i Tollregion Øst-Norge, Per Jørgen Solbjerg til NRK.no.

Sigarettbeslag på Svinesund

Litaueren hadde gjemt sigaretter flere steder i bilen.

Foto: Tollvesenet

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Spyttet på ansatte

    En mann og en kvinne ble pågrepet av politiet i natt, etter at mannen spyttet i ansiktet på ansatte ved Burger King i Halden. Da politiet ankom ble det berusede paret i 20-årene kranglete med politiet, og de er blitt anmeldt.

  • Valgte feil gir

    En uheldig sjåfør rygget inn i en politibil i Fredrikstad kl 3:30 i natt. Under en rutinekontroll ble en bil stanset av politiet. Sjåføren var edru og fikk kjøre videre, men satte ved uhell bilen i feil gir og rygget dermed på en politibil. Det blir ingen anmeldelse, og begge parter skrev skademelding.