NRK Meny
Normal

Nekter å vise ishalls-bilag

ISS vil ikke vise oversikt over kostnader og bilag for arbeidene i ishallen for 2009.

Halden ishall

Halden kommune og ISS presenterte onsdag opplysninger om at byggekostandene i Halden ishall har fordoblet seg i forhold til opprinnelige planer. ISS vil ikke presentere sine bilag og tall for 2009, som angår ishallen.

Foto: Rainer Prang / NRK

Konserndirektør Jan Bjørneboe i ISS sier han ikke vil offentliggjøre bilag og regnskapstall fra ISS for arbeidene i 2009, som vedrører Halden ishall.

- VI har tapt store penger på dette prosjektet, og vi ønsker nå kun å bli ferdige med Halden ishall, sier Bjørneboe til nrk.no.

Bjørneboe sier entreprenørselskapet har en avtale med Halden kommune og forholder seg til denne.

Han vil ikke kommenter ishallsaken ytterligere.

- Det er ikke aktuelt for oss å presentere regnskap eller bilag for vår virksomhet i Halden ishall i 2009, sier Bjørneboe til nrk.no.

Les også:

Fordoblet kostnad

ISS og Halden kommune slakter prosjektstyring i Halden ishall i en felles pressemelding onsdag.

Det hevdes at byggekostnadene er fordoblet i forhold til utgangspunktet.

I pressemeldingen fra Halden kommune og ISS står det at det ikke er ført byggeregnskap for ishallsprosjektet.

I følge pressemeldingen var byggekostnader pr 31.12.2008 på 18,4 mill inkl byggelånsrenter, men eks mva iflg årsregnskap 2008 for Halden Ishall eiendom AS.

Oversikt over kostnadene etter 1.1.2009 baserer seg på opplysninger fra ISS, som hadde avtale med Halden ishall eiendom AS om å ferdigstille ishallen.

Kostnader bokført hos ISS etter 1.1.2009 utgjør 17,7 mill kr eks mva.

Til sammen blir dette ca 37 - 38 mill kr ink byggelånsrenter, men eks mva. for ombyggingsprosjektet, og i størrelsesorden 46 mill kr ink mva og byggelånsrenter.
Beløpet inkluderer noen mindre kostnader i forbindelse med nylig inngått sluttavtale.

I forhold til utgangspunktet på 19,8 mill kr viser dette estimatet at prosjektkostnadene nesten er fordoblet, heter det i pressemeldingen fra ISS og Halden kommune.

Les også:

- Er ikke revisor for ISS

Rådmannen i halden kommune sier til nrk.no onsdag at de tallene, som er presentert i pressemeldingen, er verifisert av revisor Jørn Løken og økonomidirektør Jim Nymoen i ISS.

Ved årsslutt 2008 viste byggeregnskapet for Halden Ishall Eiendom AS at det var benyttet i overkant av 18,3 millioner kroner.

Halden ishalls revisor, Jørn Løken, bekrefter overfor nrk.no at han har avgitt en revisjonsberetning per 31.12.2008.

- Vår beretning angår regnskapsåret 2008 for Halden Ishall Eiendom AS. De kostnadene ISS har hatt i ettertid har ikke vi vært involvert i. Vi er ikke revisor for ISS, sier Løken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • HTH tapte andre kvartfinalekamp

    Halden Topphåndball tapte den andre kvartfinalekampen i håndballsluttspillet mot Haslum. Haslum vant 25-22 i Bærum. Halden vant den første kampen, og dermed blir det en tredje og avgjørende kvartfinalekamp i Halden kommende søndag.

  • FBK møter Larvik

    Fredrikstad Ballklubb skal møte Larvik i kvartfinalen i sluttspillet i håndball. Det ble klart etter at Larvik valgte å spille mot Fredrikstad. FBK vant den ene kampen mot Larvik i serien denne sesongen.