NRK Meny
Normal

- Gransk meg!

Tidligere styremedlem i Halden ishall krever bred og uavhengig gransking av ishallsaken, og vil selv gjerne bli sett etter i kortene.

Klaus Offenberg

Ingeniør og tidligere styremedlem i Halden ishall, Klaus Offenberg, mener det er et trist politisk klima i kommunen, der politiske partier stadig kommer med kraftsalver mot hverandre.

Foto: Rainer Prang / NRK

Ingeniør og tidligere medlem i ishallstyret, Klaus Offenberg, har tidligere sagt til nrk.no at det var feil av Halden kommune å stenge ishallen i fjor.

Offenberg, som har hatt flere byggetekniske oppdrag i ishallen, har også sittet i ishallstyret.

Nå har Halden kommune varslet gransking av ishallsaken, og Offenberg imøteser dette, også for egen del selv om han ikke satt i ishallstyret i de mest turbulente periodene.

- For all del, sier han til nrk.no.

Les også:

Plan for Halden Ishall

Mange spørsmål er reist rundt Halden ishall-byggingen, der en ny halldel og curlingbane ble bygd til den gamle hallen fra 1987: Bygd på tvers av tegninger eller ei? Brannfarlig eller ei? Er politiske vedtak fulgt opp eller trenert?

Foto: IK Comet Halden ved Thor-Ivar Engebretsen

- Krever ekstern gransking

Et flertall i kommunestyret vedtok den 19. desember i fjor at det skal iverksettes gransking av disposisjoner foretatt i selskapene Halden Ishall Eiendom AS og Halden Ishall AS.

Granskingen skal også omfatte finansieringen og oppfølgingen av byggeprosjektet, men Fremskrittspartiets leder i Halden, Lars Petter Lie, mener vedtaket langt ifra er godt nok.

- Politikere er beskyldt for å ha spilt roller i ishallsaken. Både politikere, administrasjonen og andre aktører må granskes, sier Lars Petter Lie til nrk.no.

Les også:

Halden ishall

Klaus Offenberg mener det eneste riktige nå er en uavhegig, ekstern gransking foretatt av kvalifiserte fagfolk som revisor og teknisk kyndige.

Foto: Rainer Prang / NRK

- Vil ha fagfolk med i granskingen

Klaus Offenberg mener det eneste riktige er en offentlig og uavhengig gransking.

- Det må ikke bli slik at de som har vært involvert i denne saken, enten det gjelder politikere, administrasjon eller andre, skal slippe fokus, sier han.

I Kommunestyremøtet i desember 2009 vedtok flertallet at Hovedutvalg for budsjett, finans og økonomisk styring skulle få fullmakt til å utarbeide hva som skal granskes og foreta utvelgelse av hvem som skal stå for granskingen.

I Hovedutvalg for budsjett, finans og økonomisk styring sitter flere av de politikerne som har vært involvert i ishallsaken på ulikt vis.

- Jeg forutsetter at granskingen blir gjort av blant annet en revisor og en teknisk kyndig. For at granskingen skal bli oppfattet som troverdig og seriøs i Haldens befolkning er det nødvendig med gjennomgang av alle forhold, sier Klaus Offenberg.

- Trist politisk klima

Klaus Offenberg sier til nrk.no at det er et trist politisk klima i Halden, og han etterlyser større samarbeidsvilje.

- Fremfor å rope etter "gransking" den ene eller andre veien, så burde man sette seg ned å snakke sammen, sier han.

Offenberg tror ikke Halden er tjent med et så kraftig turbulent politisk klima, der posisjonen og opposisjonen i kommunestyret står så langt fra hverandre, som det de gjør i dag, og der påstandene hagler begge veier.

Per-Kristian Dahl

- Jeg skal sørge for full gransking, sier Halden-ordfører Per-Kristian Dahl i kommunestyret den 28. oktober i år.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

- Skandale fra A til Å

Halden-ordfører Per-Kristian Dahl sa under kommunestyremøtet torsdag 28. oktober i år at "ishallstyret har ført kommunestyret bak lyset".

Videre sier ordføreren at byggekostnadene for ishallprosjektet nå har kommet opp i 40 millioner kroner, og han kaller saken for "en skandale fra A til Å".

Dahl lover gransking av saken, når byggearbeidene er ferdige.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Truet med pistol mot hodet

    Politiet fikk melding sent torsdag kveld om at en kvinne var skallet ned av en mann i en bolig i Fredrikstad. Mannen truet henne også ved å holde en pistol mot hodet hennes. Klokka fem ble mannen pågrepet utenfor en bolig på Rolvsøy. Pistolen viste seg å være gassdrevet og ikke funksjonell, melder politiet.

  • Tatt på avfallsanlegg

    To menn ble pågrepet etter at de stjal gjenstander fra Rokke avfallsanlegg i Halden. De to blir også siktet for oppbevaring og bruk av narkotika, melder politiet.