NRK Meny
Normal

Nær 20 prosent nedgang for Rygge i juni

I juni reiste 153.000 mennesker til eller fra Moss lufthavn Rygge. Det er nær 20 prosent færre enn i juni i fjor.

Moss lufthavn Rygge

153.000 reiste til eller fra Moss lufthavn Rygge i juni, 37.800 færre enn i juni i fjor.

Foto: Heidi Gomnæs / NRK

Silje Thoresen

Markedssjef Silje Thoresen ved Moss lufthavn Rygge.

Foto: Camilla Næss / NRK

Trafikkstatistikken fra Avinor er ikke verre enn det markedssjef Silje Thoresen har forventet. Hun sier tallene ligger på det nivået de forutsatte ved årsskiftet.

– Vi har visst at 2015 vil bli et år med nedgang i trafikken hos oss, året under ett, sier Thoresen. – Junitallene viser at vi ligger under det vi gjorde i fjor. Men det som er lyspunktet er at vi samtidig ser at de flyene vi har og de rutene vi har, de er det veldig godt belegg på.

Attraktive ruter

Det er ikke mange tomme seter i flyene som tar av fra Rygge.

– Det i seg selv er et meget positivt tegn. Det er et grunnlag å bygge videre på når det gjelder ruteutviklingen fra Moss lufthavn Rygge. Det betyr at vi har attraktive destinasjoner, sier Thoresen.

– Hvordan påvirker et lavere passasjertall økonomien til lufthavnen?

– Vi har vært innstilt på at 2015 blir et år vi har færre passasjerer enn vi hadde i 2014. Hele driften er tilpasset det aktivitetsnivået vi har forventet. Vi har forberedt oss på at 2015 blir et år med litt mindre aktivitet, sier Thoresen.

Vet lite om neste år ennå

Hva det neste året vil bringe er foreløpig ikke klart. Det som er klart er at vinterprogrammet er redusert med en rute i forhold til sist vinter: Det blir ikke flyvning til Berlin kommende vinter.

– Sommerprogrammet til Ryanair neste år er ikke klart ennå. Lufthavnen har lite informasjon om hvordan det programmet vil bli ennå, sier Thoresen.

Moss lufthavn Rygge

Tallene viser at det er få ledige seter i flyene som går fra Rygge.

Foto: Camilla Næss / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trøbbel for hustransport

    I Elingårdsveien i Fredrikstad har det oppstod tproblemer i forbindelse med transport av et hus. Det jobbes febrilskt på stedet for å løse problemet og en patrulje på vei for å se om de kan bistå, melder politiet på Twitter.

  • Knuste moskévindu

    Rett før klokken 03:00 i natt fikk politiet i Sarpsborg melding om et knust vindu i en moské. To menn i 20-årene ble innhentet av politiet, og en av de fortalte at kameraten hans hadde hoppet inn i det store vinduet, og at det derfor hadde blitt knust. Politiet tror på forklaring, og at det var rølpete oppførsel som forårsaket hendelsen. Operasjonsleder ved Politiet Øst, Gisle Sveen, sier at de tror på forklaringen, og at det var helt tilfeldig vindusvalg.