NRK Meny
Normal

Nå skal FFK bygge et nytt lag

Med Tarik Elyounoussi og Etzaz Hussain borte må FFK bygge opp et nytt lag, men da må økonomien styrkes, sier sportssjefen i klubben.

FFK tror på seier når de gjester Color Line stadion i kveld.

Ole Jørgen Halvorsen blir trolig en viktig brikke i FFKs arbeid med å bygge et nytt slagkraftig lag.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Joacim Jonsson

Sportssjef i FFK, Joacim Jonsson vil bygge et nytt lag.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

– Vi har mistet sju-åtte av de spillerne som startet mot Rosenborg i fjor. Nå må vi starte å bygge et nytt lag. Det skal vi klare og vi skal slå slagkraftig fra oss, lover sportssjef i FFK, Joacim Jonsson.

Klubben har i løpet av sommeren mistet to viktige spillere i Etzaz Hussain, som har signert for Molde, og tidligere kaptein Tarik Elyounoussi som i går kveld ble klar for Rosenborg.

– I Tarik har vi mistet en veldig god spiller og flott ambassadør for klubben, det er det ingen tvil om. Men vi må leve et liv også uten Tarik.

Av dem som startet i 2–0 seieren mot Rosenborg 18. april i fjor har også Amin Askar, Joachim Thomassen, Celso Borges, Raio Piiroja, Lasse Staw og Christian Gamboa forlatt klubben.

I tillegg ryktes det at Strømsgodset ønsker å hente midtstopper Jørgen Horn, som har sagt nei til å skrive under ny kontrakt med klubben fra plankebyen.

– Lars skal skape trygghet

Lars Grorud i ny Brann-drakt

Lars Grorud går fra Brann til Fredrikstad.

Foto: Sportsklubben Brann

Jonsson sier at et nytt FFK-lag nå skal bygges opp. Mange spillere har forlatt klubben, men flere nye er også på vei inn.

I går offentliggjorde klubben at de har hentet midtstopper Lars Grorud fra Brann.

– For oss er det viktig å også kunne tenke langsiktig til tross for tabellsituasjonen. Lars var tidligere kaptein i Sogndal og er en person med lederegenskaper som skal være med å skape trygghet for våre unge spillere, sier Jonsson til fredrikstadfk.no.

Skal bruke Tarik-pengene

Tarik Elyounoussi

Tarik Elyounoussi ble i går kveld presentert for publikumet på Lerkendal.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Ambisjonen i år er å unngå nedrykk, men økonomien må også styrkes, sier Jonsson.

– Vi har hele tiden hatt et billig lag, både i fjor og i år. Nå må vi klare å skape et økonomisk grunnfundament, ellers vil ikke den sportslige satsingen være verdt noe.

Rosenborg skal ha betalt 8 millioner kroner for Tarik. En stor andel går til Heerenveen, som kjøpte Tarik for langt mer for noen år siden.

FFK sitter igjen med rundt 2 millioner kroner – penger som skal brukes.

– Vi solgte Tarik for mellom 20 og 30 millioner kroner, og fikk ham tilbake gratis. Da er det klart at Heerenveen satt på en god slump penger, i forhold til den summen som han ble solgt for nå. Men vi har også fått noen kroner, som vi nå får bruke fornuftig.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Innbrudd på Lisleby

    Det har vært innbrudd i en blomsterbutikk på Lisleby, melder Fredrikstad Blad. Politiet forteller at det er knust et vindu, men vet ikke om noe er tatt. Det skal ha vært observert en mann og en kvinne i området like før hendelsen.

  • Sauer i veibanen

    Politiet melder om 30 sauer i veibanen på fylkesvei 114 ved Trøskenbru. Vegvesenet varsler at sauene er i en 80km/t-sone.