NRK Meny
Normal

Nå kan du snart ta frem skiene

Kjerringåsen alpinsenter satser på sesongåpning på lørdag 3. januar.

Leif Skår, daglig leder ved Kjerringåsen Alpinsenter

Leif Skaar, daglig leder ved Kjerringåsen, satser på å åpne 3. januar. Her fra åpningshelga i januar i år.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen

– Vi holder på å lage snø nå. Snøkanonene går for full, sier daglig leder ved Kjerringåsen alpinsenter, Leif Skaar, til NRK.

Foreløpig har vinteren vært mild, men nå ser værforholdene bedre ut for alpinsenteret.

– Vi er ferdige med barnebakken og mellombakken, og så holder vi på med hovedbakken. Nå skal det tørkes og preppes, sier Skaar.

– Masse snø

Planen er å åpne deler av bakkene lørdag 3. januar.

– Da blir det bra. Vi har laget masse snø. Det kan hende resten av hovedbakken også er ferdig da, men det avhenger av været, sier Skaar.

Også i Middagsåsen går snøkanonene for fullt.

– Prognosene ser bra ut, selv om vi selvfølgelig vet at været svinger mye om dagen. Vi produserer maksimalt med snø nå. Det blir enklere å kommentere åpningen om noen dager, for nå er det litt farlig å love noe som helst, sier leder i Vansjø/Svinndal IL, Steinar Hafto Myre til Moss Avis.

Les også: Husk isvettreglene i romjula

Middagsåsen

Det er også håp om åpne bakker i Middagsåsen snart.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Langrennsføre

For dem som ikke vil kjøre så fort ser det også ut som at det blir gode muligheter til å stå på langrenn. I Trøsken startet de med snøproduksjon 1. juledag, og håper på klare løyper om en ukes tid.

Moss Skiklubb skriver på sine sider at de er i full gang med å kjøre opp løyper i Marka, selv om det foreløpig ikke er så mye snø.

I Fredrikstadmarka blir det nå produsert kunstsnø, og Fredrikstad Skiklubb håper på skiføre om få dager, skriver Fredriksstad Blad.

Les også: Store kontraster mellom alpinanleggene

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klager på musikkstøy fra festningen

    Naboer til Fredriksten festning i Halden ber Fylkesmannen i Østfold vurdere om reglene følges under store konserter på festningen. Festivalen Tons of Rock og Landstreffet for russ trekkes fram som arrangement som skaper mye støy og går ut over nattesøvn og trivsel for de som bor i området.

    tons of rock 2015
    Foto: Rune Fredriksen / NRK
  • Dømt for voldtekt av datteren

    En mann i 40-årene er dømt til fengsel i fire år og åtte måneder for voldtekt av sin egen datter. Mannen innrømmet ikke straffskyld da han møtte for tingretten i Fredrikstad i september. I retten hevdet datteren at anklagene hun tidlige hadde rettet mot faren hadde vært falske. En enstemmig tingrett fant likevel faren skyldig etter tiltalen.