NRK Meny
Normal

Nå kan du snart ta frem skiene

Kjerringåsen alpinsenter satser på sesongåpning på lørdag 3. januar.

Leif Skår, daglig leder ved Kjerringåsen Alpinsenter

Leif Skaar, daglig leder ved Kjerringåsen, satser på å åpne 3. januar. Her fra åpningshelga i januar i år.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen

– Vi holder på å lage snø nå. Snøkanonene går for full, sier daglig leder ved Kjerringåsen alpinsenter, Leif Skaar, til NRK.

Foreløpig har vinteren vært mild, men nå ser værforholdene bedre ut for alpinsenteret.

– Vi er ferdige med barnebakken og mellombakken, og så holder vi på med hovedbakken. Nå skal det tørkes og preppes, sier Skaar.

– Masse snø

Planen er å åpne deler av bakkene lørdag 3. januar.

– Da blir det bra. Vi har laget masse snø. Det kan hende resten av hovedbakken også er ferdig da, men det avhenger av været, sier Skaar.

Også i Middagsåsen går snøkanonene for fullt.

– Prognosene ser bra ut, selv om vi selvfølgelig vet at været svinger mye om dagen. Vi produserer maksimalt med snø nå. Det blir enklere å kommentere åpningen om noen dager, for nå er det litt farlig å love noe som helst, sier leder i Vansjø/Svinndal IL, Steinar Hafto Myre til Moss Avis.

Les også: Husk isvettreglene i romjula

Middagsåsen

Det er også håp om åpne bakker i Middagsåsen snart.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Langrennsføre

For dem som ikke vil kjøre så fort ser det også ut som at det blir gode muligheter til å stå på langrenn. I Trøsken startet de med snøproduksjon 1. juledag, og håper på klare løyper om en ukes tid.

Moss Skiklubb skriver på sine sider at de er i full gang med å kjøre opp løyper i Marka, selv om det foreløpig ikke er så mye snø.

I Fredrikstadmarka blir det nå produsert kunstsnø, og Fredrikstad Skiklubb håper på skiføre om få dager, skriver Fredriksstad Blad.

Les også: Store kontraster mellom alpinanleggene

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker musikkorps vant

    Greåker musikkorps vant førstedivisjon for korps i Trondheim lørdag kveld. Orkesteret spilte "Homenaje a Joaquin Sorolla". Greåker rykket ned fra elitedivisjonen i fjor, men sikret altså opprykk igjen på første forsøk.

  • Siktet for kjøring i rus

    En svensk statsborger ble pågrepet i Halden lørdag kveld etter at tollerne fant mindre mengder narkotika av forskjellig slag på ham og i bilen hans. Han er også siktet for kjøring i påvirket tilstand, melder politiet på Twitter.