NRK Meny
Normal

På gangen mens skjebnen besegles

Rådmann Hans Petter Karlsen og hans støttespillere i Våler ventet i halvannen time på at beskjeden de regnet med skulle komme. Kommunestyret vedtok med 16 mot 4 stemmer å gi ham sparken i kveld.

Rådmannskontoret

Rådmann i Våler, Hans Petter Karlsen, har fått sparken.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Samspillet mellom rådmannen og de folkevalgte har ikke fungert slik det skal, og slik har det vært over tid, skriver ordfører Reidar Kaabbel i kommunens pressemelding etter vedtaket.

– Det er et personalspørsmål som går på tillit. Derfor har 16 stemmer mot 4 i kommunestyret vedtatt å avslutte rådmannens arbeidsforhold, sier ordfører Kaabbel til NRK.

– Mistilliten bygger på samspillet mellom rådmannen og de folkevalgte. Vi har prøvd å løse det over lang tid, men det har ikke fungert.

Reidar Kaabbel

Ordfører Reidar Kaabbel (Sp) avviser at prosessen med kommunereformen i kommunen ligger bak politikernes mistillit mot rådmann Hans Petter Karlsen.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Ordføreren avviser at rådmannens arbeid med kommunereformen har foranlediget vedtaket, slik enkelte i Våler har hintet om.

– Det har ingenting med det å gjøre overhodet. Det viser også stemmetallet i dag, der også folk som er positive til kommunesammenslåing har stemt for å avslutte arbeidsforholdet med rådmannen.

– Gjort så godt jeg kan

Ifølge rådmannens arbeidskontrakt skal han ha ett års etterlønn.

Hans Petter Karlsen selv sier avgjørelsen i kveld var som forventet.

– Grunnlaget er vagt og vanskelig å konkretisere. Jeg har ikke hatt noe samarbeid med noen politiske partier og er ukjent med hva dette dreier seg om. Jeg har prøvd å gjøre jobben slik jeg skal og så godt jeg kan, og det holdt ikke, sier Karlsen til NRK.

Høyre og Krf roste rådmann Karlsen, og etter vedtaket takket de ham for å ha gjort en fantastisk jobb med å snu budsjettsituasjonen i Våler.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Byggefirma i Moss konkurs

    Det er åpnet konkurs i byggefirmaet Armering og Bygg Moss as med 22 ansatte. Det var kemneren i Moss som begjærte konkursen fordi selskapet skyldte 2,2 millioner kroner i arbeidsgiveravgift, skriver Moss Avis.

  • Ruset bilførere stanset i Moss

    UP stanset en bil i Moss sentrum rett over midnatt, fordi politiet mistenkte kjøring i rus. En mann i 20-årene er anmeldt og har fått førerkortet beslaglagt. I tillegg ble to passasjerer anmeldt for bruk og besittelse av narkotika, melder politiet på Twitter.