NRK Meny
Normal

Nå er den første makrellen her

Det er fortsatt tidlig, men allerede drar fiskerne ved Fjordfisk i Utgårdskilen inn 400 kg makrell om dagen.

Makrell

Den første makrellen har meldt sin ankomst i Utgårdskilen.

Foto: Siw Mariann Strømbeck / NRK

– Det er denne tidlige, nyinnkomne makrellen som er kremen, sier Kurt Allan Hansen, daglig leder ved Fjordfisk i Utgårdskilen.

Da NRK møtte han på morgenkvisten hadde fiskerne allerede kommet inn med nærmere 300 kilo makrell.

– Dette er den første makrellen som skal inn å gyte. Det er ikke snakk om store mengder, for det er fortsatt litt kaldt i vannet, men det kommer seg. Vi pleier å få inn 400 kilo om dagen i denne perioden. Man kan nesten stille klokka etter makrellen, den kommer rundt 10. mai hvert år.

Makrell

Det er stor, voksen makrell som nå kommer inn til grunnere vann for å gyte.

Foto: Siw Mariann Strømbeck / NRK

Han legger til at makrellen ikke er spesielt villig til å bite enda, og at du skal slite for å få fisket makrell med stang såpass tidlig.

Forventer 50 tonn

Fisken skal helst ha ti grader i vannet, så det er fortsatt litt kaldt for den populære fisken. Kurt Allen Hansen tror det tar seg opp om kort tid.

– Det er først når sommeren starter at vi forventer de virkelig store fangstene. Vi satser på å få inn rundt 50 tonn i år også, sier han.

Makrellen som kommer inn i disse dager er stor og voksen. Pir og mindre fisk kommer litt ut på sommeren. Mange har ventet på makrellen, kanskje særlig lokalbefolkningen i Hvaler-området.

– Lokalbefolkningen kjenner fisket nesten like godt som fiskerne. De vet at makrellen kommer rundt 10. mai, så da går de ivrig rundt og venter.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.