– Vi skvatt skikkelig!

Mandag kveld opplevde innbyggere på begge sidene av Oslofjorden at det ristet i husene deres. Skjelvet kom med et høyt smell.

Mos og Jeløya fra lufta

Innbyggere i både Moss og Horten opplevde et uforklarlig smell med tilhørende skjelvinger mandag kveld.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Vi satt i sofaen og så på tv da det plutselig drønnet til og hele huset startet å riste skikkelig, forteller Erik Hillestad Aas til NRK.

Familien Hillestad Aas bor i Rygge i Østfold, like ved sjøen og på grensa til Moss kommune. I nabolaget har det den siste tiden vært en del byggaktivitet som har ført med seg både bråk og ristninger av huset.

– Vi vet jo at de aldri holder på med sprengningsarbeid så sent, så vi ble veldig overrasket. Barna lå oppe og sov, men syvåringen våknet og fortalte at det ristet i hele taket.

Merkbart i både Vestfold og Østfold

– Min første tanke var at dette måtte være et jordskjelv, men vi kikket rundt på nettet uten at vi kunne se noe om det, sier en litt forvirret Aas.

Erik Hillestad Aas

Erik Hillestad Aas opplevde at hele huset ristet av uforklarlige grunner i går kveld.

Foto: Privat

I 21.45-tiden mandag kveld fikk politiet i Vestfold meldinger om flere smell i Horten/Tveiten-området. Politiet og brannvesenet rykket ut til området uten å finne noe. Også politiet i Østfold fikk flere meldinger om smellet.

– Når de sier de hørte smellet ekstra kraftig i Horten så er det jo veldig snodig. At noe sånt skal kunne bæres over Oslofjorden på den måten og riste så kraftig i huset som det gjorde, mener Aas.

Mange spekulasjoner

Han og kona har som mange andre mossinger i dag spekulert over hva som kan være årsaken, uten å bli noe klokere. Jordskjelv, meteoritter, torden, jagerfly og en eksplosjon er bare noen av forslagene.

Moss Avis har vært i kontakt med både politiet, Meteorologisk institutt, Norsar og Luftforsvaret som er stasjonert på Rygge, uten å finne svar på det mystiske smellet.

– Jeg kan ikke skjønne at en vanlig sprenging kan bære så langt. Det er veldig merkelig at ingen har funnet ut av hva det kan være, avslutter Aas.

Brannbiler i Horten

Flere brannbiler rykket ut, uten å finne noe i Horten-området.

Foto: Vestfold interkommunale brannvesen