De er mest borte

Politikerne avsløres av nytt nettsted. Stortingspolitiker Line Henriette Holten Hjemdal fra Krf er mer borte enn til stede ved avstemningene. Ulf Leirstein (Frp) er nesten like mye borte.

De møter sjeldnest til avstemninger

Line Henriette Holten Hjemdal (Krf) stemmer sjeldnest til avstemninger. Også Ulf Leirstein (Frp) møter nesten like sjelden.

– Dette er tall jeg ikke kjenner meg igjen i. Jeg vet at jeg hver eneste dag gjør en jobb for Stortinget og partiet, sier Line Henriette Holten Hjemdal fra Askim.

Det nylanserte nettstedet holderdeord.no går politikerne etter i sømmene og gjør tall fra Stortinget lett tilgjengelige for folk flest.

Skylder på andre oppgaver

Blant annet kan man se hvor ofte stortingspolitikerne har stemt over saker siden i fjor høst. Dårligst ut kommer Hjemdal, som har vært borte i 55 prosent av voteringene. Hun sier andre oppgaver også krever tid.

– Jeg sitter i ledelsen for partiet. Da er det andre ting Stortinget og partiet ønsker at jeg skal gjøre.

– Vi må stå til rette

Tallene viser hvor ofte en politiker har stemt, men ikke om representanten er bedt om ikke å møte. Det skjer nemlig også på grunn av Stortingest utbyttesystem. Det skal sikre at styrkeforholdet mellom partiene forblir likt ved avstemming. Hjemdal sier dette ikke handler om å snike seg unna.

– Vi har en arbeidsform og arbeidsoppgaver som er synlig hver eneste dag. Så vi må stå til rette for det vi gjør, sier Hjemdal.

Mener det er feil

Wenche Olsen (Ap)

Wenche Olsen (Ap) har minst fravær av ostfoldpolitikerne på Stortinget.

Foto: Arbeiderpartiet

Ulf Leirstein fra Fremskrittspartiet har et fravær på 48 prosent av voteringene, men vil ikke kommentere saken.

Wenche Olsen fra Arbeiderpartiet har minst fravær av politikerne på østfoldbenken, men sier det blir feil å trekke ut tall fra én arbeidsoppgave.

– Voteringer på stortingsmøter er bare en av veldig mange oppgaver som vi stortingsrepresentanter har. Og skal du få hele bildet av det vi holder på meg, må du se på flere oppgaver.